ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Πέμπτη στην Μυτιλήνη η κηδεία του υποπλοιάρχου του Λιμενικού Κ. Παπαδόπουλου

tin-pempti-stin-mytilini-i-kideia-toy-ypoploiarchoy-toy-limenikoy-k-papadopoyloy-2277309

Στο ναό του Αγίου Θεράποντα της Μυτιλήνης θα ψαλεί αύριο, Πέμπτη, στις 4:30 το απόγευμα, η εξόδιος ακολουθία του υποπλοιάρχου του Λιμενικού Σώματος Κυριάκου Παπαδόπουλου, που έφυγε το περασμένο βράδυ από τη ζωή, σε ηλικία 44 ετών, από ανακοπή καρδιάς.

Στην εξόδιο ακολουθία του «ήρωα του Αιγαίου» όπως αποκλήθηκε και ως τέτοιος τιμήθηκε, λόγω της ενεργούς συμμετοχής του στη διάσωση χιλιάδων ανθρώπων που περνούσαν το Αιγαίο στην κορύφωση της προσφυγικής κρίσης το 2015 – 2016, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ενώ έχει ανακοινωθεί και η παρουσία του πρώην υπουργού ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα.

Η κηδεία του 44χρονου αξιωματικού θα γίνει με δαπάνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου. Στον εκλιπόντα θα αποδοθούν τιμές εν ενεργεία αξιωματικού, ενώ θα παραστεί η στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος.

Τέλος, η οικογένεια του Κυριάκου Παπαδόπουλου ζητά αντί για στεφάνια να κατατεθούν χρήματα στο «Χαμόγελο του παιδιού» για τους σκοπούς του οποίου ο Κυριάκος είχε στρατευτεί.