ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση ετοιμότητας πυρκαγιάς και τρομοκρατικής απειλής σε πλοίο στη Ρόδο (φωτογραφίες)

entyposiakes-eikones-apo-tin-askisi-etoimotitas-pyrkagias-kai-tromokratikis-apeilis-se-ploio-sti-rodo-fotografies-2277528

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, χθες το μεσημέρι, η άσκηση ετοιμότητας στο λιμάνι της Ακάντιας Ρόδου και στο πλοίο «Νήσος Ρόδος», στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου «Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών».

entyposiakes-eikones-apo-tin-askisi-etoimotitas-pyrkagias-kai-tromokratikis-apeilis-se-ploio-sti-rodo-fotografies0

Στο πλαίσιο της άσκησης, πραγματοποιήθηκαν σενάρια πυρκαγιάς και τρομοκρατικής απειλής επί του πλοίου, καθώς και αντιμετώπισης διαρροής τοξικού αερίου εντός της χερσαίας ζώνης του εμπορικού λιμένα.

entyposiakes-eikones-apo-tin-askisi-etoimotitas-pyrkagias-kai-tromokratikis-apeilis-se-ploio-sti-rodo-fotografies2

entyposiakes-eikones-apo-tin-askisi-etoimotitas-pyrkagias-kai-tromokratikis-apeilis-se-ploio-sti-rodo-fotografies4

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, με την πραγματοποίηση της άσκησης, το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ρόδου είχε την ευκαιρία να εξοικειωθεί ακόμα περισσότερο με τα καθήκοντα ασφαλείας και καταστολής τρομοκρατικής ενέργειας, αναβαθμίζοντας την επιχειρησιακή του ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα, να προάγει το επίπεδο εκπαίδευσής του σε καταστάσεις κρίσεων, να εντοπίσει αδυναμίες – ελλείψεις και να τις εξαλείψει, να βελτιώσει τους χρόνους ανταπόκρισής του, καθώς και να βελτιστοποιήσει τη συνεργασία του με συναρμόδιους φορείς σε περιπτώσεις κρίσεων.

entyposiakes-eikones-apo-tin-askisi-etoimotitas-pyrkagias-kai-tromokratikis-apeilis-se-ploio-sti-rodo-fotografies6

entyposiakes-eikones-apo-tin-askisi-etoimotitas-pyrkagias-kai-tromokratikis-apeilis-se-ploio-sti-rodo-fotografies8

entyposiakes-eikones-apo-tin-askisi-etoimotitas-pyrkagias-kai-tromokratikis-apeilis-se-ploio-sti-rodo-fotografies10

Στην άσκηση, που έλαβε χώρα παρουσία του Διευθυντή του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Υποναυάρχου Λ.Σ. ΑΡΓΥΡΙΟΥ Ιωάννη, συμμετείχαν το προσωπικό, το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών και πυροτεχνουργοί του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, ελικόπτερο Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικά σκάφη Λ.Σ .-ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικά οχήματα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του πλοίου «Νήσος Ρόδος», το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου, στρατιωτικά κλιμάκια, κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας Ρόδου και του Δήμου Ρόδου, σκύλος ανίχνευσης εκρηκτικών υλών, πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, ασθενοφόρα οχήματα του ΕΚΑΒ, καθώς και τρία ρυμουλκά του λιμένα Ρόδου.

entyposiakes-eikones-apo-tin-askisi-etoimotitas-pyrkagias-kai-tromokratikis-apeilis-se-ploio-sti-rodo-fotografies12