Πρόεδρος τμήματος Φιλοσοφίας για το «στέκι» του Ρουβίκωνα: Αυθαίρετη κίνηση χωρίς καμία άδεια

Πρόεδρος τμήματος Φιλοσοφίας για το «στέκι» του Ρουβίκωνα: Αυθαίρετη κίνηση χωρίς καμία άδεια

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυθαίρετη κίνηση της οποίας δεν προηγήθηκε καμία άδεια χαρακτήρισε τη δημιουργία «γραφείου» του Ρουβίκωνα μέσα στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ η πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Μαρίζα Φουντοπούλου.

«Σε καμία περίπτωση δεν ζητήθηκε άδεια να γίνει αυτό. Υπάρχουν ομάδες οι οποίες αυθαιρετούν και λειτουργούν ελεύθερα. Τα πανεπιστήμια λειτουργούν με έναν τρόπο που έχει παρανοηθεί σε ό,τι έχει να κάνει με το άσυλο, με αποτέλεσμα ο καθένας θεωρεί ότι μπορεί να μπαίνει μέσα και να ανοίγει ένα γραφείο», ανέφερε στον ρ/σ Real Fm η κυρία Φουντοπούλου και πρόσθεσε:

«Σέβομαι την αναγνωρισιμότητά της και την ταυτότητά της. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε ομάδα έχει αναγνωριστεί και έχει καταστατικό λειτουργίας θα πρέπει μέσα στα πανεπιστήμια να βρίσκει χώρους στέγασης;».

Η κυρία Φουντοπούλου επεσήμανε επίσης ότι ο «ισχύων νόμος για τα πανεπιστήμια δεν δίνει περιθώριο αντίδρασης σε καμία πρυτανική αρχή», λέγοντας: «Ο νόμος για τα πανεπιστήμια αλλάζει κάθε φορά που αλλάζει μία πολιτική κατάσταση. Σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί κανείς να κάνει κάτι, διότι στο πλαίσιο του ασύλου δίνει την ελευθερία έκφρασης και διατύπωσης απόψεων.

Επομένως, υπάρχουν ομάδες που μπορεί να θεωρήσουν ότι αυτή τη στιγμή εκφράζουν ιδεολογικές απόψεις. Το νομοθετικό πλαίσιο δεν δίνει καμία δυνατότητα και κανένα εργαλείο αντίδρασης σε οποιαδήποτε πρυτανική αρχή», λέει και καταλήγει:

«Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στα πανεπιστημιακά κτίρια. Ανά διαστήματα συναντάμε ομάδες οι οποίες μπαίνουν, στεγάζονται, μένουν, διανυκτερεύουν και αισθάνονται ότι είναι το σπίτι τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή