Κινητό και DNA ρίχνουν φως στον τριπλό φόνο του Εβρου

Κινητό και DNA ρίχνουν φως στον τριπλό φόνο του Εβρου

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα κίνητρα της δολοφονίας τριών νεαρών γυναικών, που εντοπίστηκαν νεκρές το απόγευμα της Τετάρτης στη θέση Πραγγί Εβρου. Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας με τη συνδρομή συναδέλφων τους από το τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών και τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια Θεσσαλονίκης ερευνούσαν την περιοχή, προκειμένου αφενός να ελέγξουν το ενδεχόμενο ύπαρξης και τέταρτου πτώματος στο σημείο και αφετέρου να συλλέξουν ευρήματα ικανά να οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών.

Την εντολή να μετάσχουν στην προανάκριση στελέχη της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έδωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος κατόπιν συνεννόησης με τον επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, Ανδρέα Αποστολόπουλο, και αποτελεί σαφή ένδειξη της σοβαρότητας της υπόθεσης. Σήμερα θα γίνει η νεκροψία-νεκροτομή στα πτώματα των τριών γυναικών, ενώ μέσω DNA γίνεται προσπάθεια να αποσαφηνιστεί, μεταξύ άλλων, εάν οι άτυχες γυναίκες είχαν ή όχι συγγενική σχέση μεταξύ τους. Επιπλέον, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων Βορείου Ελλάδος μεταφέρθηκε ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή της μιας από τις τρεις γυναίκες και από την εξερεύνησή του θεωρείται βέβαιο ότι θα προκύψουν πληροφορίες για την ταυτότητα και την προέλευσή τους.

Η τριπλή δολοφονία αποκαλύφθηκε απογευματινές ώρες της Τετάρτης, όταν αγρότης της περιοχής εντόπισε δολοφονημένη στο αγρόκτημά του τη μία από τις τρεις γυναίκες. Υπολογίζεται ότι ήταν περίπου 30 ετών, έφερε τουλάχιστον πέντε τραύματα από μαχαίρι στον λαιμό και το σώμα, ενώ τα χέρια της ήταν δεμένα με σχοινί. Περίπου 40 μέτρα μακρύτερα εντοπίστηκαν οι άλλες δύο νεκρές γυναίκες, ηλικίας περίπου 25 και 20 ετών. Είχαν δολοφονηθεί με πανομοιότυπο τρόπο, καθώς έφεραν βαθύ τραύμα από μαχαίρι στον λαιμό.

Εκτιμάται ότι η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα αποπειράθηκε να ξεφύγει από τους δολοφόνους της και γι’ αυτό βρέθηκε μερικές δεκάδες μέτρα μακρύτερα από τις άλλες δύο. Στη σκηνή του εγκλήματος βρέθηκαν δύο μαχαίρια, στοιχείο που οδηγεί τους ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. στο συμπέρασμα ότι οι δολοφόνοι ήταν περισσότεροι του ενός. Εικάζεται ότι πρόκειται για αλλοδαπές προερχόμενες πιθανόν από τη Συρία, ενώ ο ιατροδικαστής που έκανε αυτοψία στο σημείο του φόνου προσδιόρισε ότι ο θάνατός τους είχε επέλθει τρεις έως πέντε ημέρες προτού βρεθούν.

Ως προς τα κίνητρα του φόνου έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ληστείας, καθώς στην κατοχή των τριών άτυχων γυναικών βρέθηκαν τα προσωπικά τους αντικείμενα. Επίσης, φέρεται να αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να κακοποιήθηκαν σεξουαλικά. Ενα σενάριο που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. είναι να έπεσαν θύματα διακινητών, οι οποίοι αφού τις βοήθησαν να διασχίσουν τον ποταμό Εβρο στη συνέχεια και με αφορμή κάποια οικονομικής φύσης προστριβή τις δολοφόνησαν για παραδειγματισμό. Λόγω της αγριότητας του φόνου, ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να συνδέεται με θρησκευτικές, φυλετικές ή άλλες διαφορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή