Καμίνης: Αναγκαία τα έργα στον Εθνικό Κήπο

Καμίνης: Αναγκαία τα έργα στον Εθνικό Κήπο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αναγκαιότητα να πραγματοποιηθούν εργασίες αναβάθμισης και συντήρησης του Εθνικού Κήπου παρουσίασε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, χθες, στην εισήγησή του στο δημοτικό συμβούλιο.

Το έργο, προϋπολογισμού 4,2 εκατ. ευρώ, θα πραγματοποιηθεί με ευρωπαϊκά κονδύλια, ωστόσο οι αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί έχουν ξεσηκώσει μεγάλες αντιδράσεις. Η Εταιρεία Φίλων του Εθνικού Κήπου εκτιμά ότι οι παρεμβάσεις είναι πολύ πιθανό να βλάψουν το οικοσύστημα του Εθνικού Κήπου. Ο Σύλλογος Αποφοίτων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου εκτιμά ότι τα κονδύλια που προβλέπονται για το πράσινο είναι μικρά σε σχέση με τον συνολικό προϋπολογισμό. Η Πανελλήνια Ενωση Επαγγελματιών Επιχειρήσεων Πρασίνου εκφράζει αντιρρήσεις όσον αφορά τη χρησιμότητα του συγκεκριμένου έργου και αντιδρά σε σχέση με το μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογράψει ο δήμος με τους Βαυαρικούς Κήπους.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ξεκαθάρισε ότι πολλές φήμες που αφορούν τα έργα στον Εθνικό Κήπο δεν ευσταθούν, ενώ την ίδια στιγμή η αναβάθμιση είναι απαραίτητη, καθώς ο κήπος έχει ηλικία 180 ετών. Σύμφωνα με τη μελέτη που παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, στα 7 χιλιόμετρα μονοπατιών δεν θα μπει τσιμέντο, ενώ η υπογειοποίηση των καλωδίων θα πραγματοποιηθεί στα 30 εκατοστά και, παράλληλα, θα επισκευαστεί το υπόγειο δίκτυο άρδευσης. «Το 2004, όταν είχαν γίνει εργασίες για τη συντήρηση των μονοπατιών, είχε χρησιμοποιηθεί χαλίκι, χώμα και άμμος σε μεγάλη αναλογία, με αποτέλεσμα να επικάθηται σκόνη στα φυτά, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα», σημείωσε ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Γιώργος Αποστολόπουλος, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο. Οσον αφορά τον φωτισμό, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «τα εσωτερικά φώτα θα φωτίζουν προς τα κάτω. Δεν προβλέπεται να γίνει η νύχτα μέρα μέσα στον κήπο», συμπλήρωσε, καταλήγοντας ότι, αν ο δήμος δεν είχε αποφασίσει να πραγματοποιήσει εργασίες στον Εθνικό Κήπο, «θα μας κατηγορούσαν για εγκατάλειψη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή