Αντιδράσεις στη Θεσσαλία για τη συγχώνευση ΑΕΙ – ΤΕΙ

Αντιδράσεις στη Θεσσαλία για τη συγχώνευση ΑΕΙ – ΤΕΙ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αντιδρά στη συγχώνευση με το ΤΕΙ της περιφέρειας, όπως τουλάχιστον προτείνεται, το ίδιο και το ΤΕΙ, ωστόσο ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου συναντά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με στόχο να τους πείσει ότι δεν θα… χάσουν από το νέο «υπερπανεπιστήμιο». Την ίδια στιγμή, χθες ο κ. Γαβρόγλου άφησε ανοικτή την προοπτική ίδρυσης ΑΕΙ στη Στερεά Ελλάδα, παρά τα αρχικά σχέδια και δηλώσεις. Η στροφή διεφάνη ύστερα από συνάντηση που είχε ο υπουργός με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας, οι οποίοι έθεσαν το θέμα της ίδρυσης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας…

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο, το ΤΕΙ Θεσσαλίας εντάσσεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ παράλληλα το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, που προήλθε από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Λαμίας και Χαλκίδας, καταργείται και τα τμήματά του εντάσσονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Πανεπιστήμιο Αθήνας και στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας.

Ωστόσο, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εισηγείται στον υπουργό σειρά τροποποιήσεων επί του σχετικού σχεδίου νόμου. Επίσης, αρνητικό είναι και το ΤΕΙ Θεσσαλίας. Το εγχείρημα είναι «δαιδαλώδες», καθώς αφορά 28 τμήματα των ΤΕΙ, και κάποια υπάρχοντα τμήματα κερδίζουν και κάποια χάνουν (ξεβολεύονται;) ή δεν κερδίζουν όσα προσδοκούσαν.

Ο υπουργός έχει μπαράζ συναντήσεων με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλία και τοπικούς φορείς, ωστόσο εντύπωση προκαλεί η κόντρα του με τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, που ζήτησε να έχουν λόγο και οι τοπικοί φορείς, όπως το επιμελητήριο και το ΤΕΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή