Αγγιξαν το 1 εκατ. οι προσωποποιημένες κάρτες του ΟΑΣΑ

Αγγιξαν το 1 εκατ. οι προσωποποιημένες κάρτες του ΟΑΣΑ

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ένα εκατ. προσεγγίζουν πλέον οι προσωποποιημένες κάρτες που έχουν εκδοθεί από τον ΟΑΣΑ, ο οποίος έχει διαθέσει μέχρι σήμερα περισσότερες από 960.000 κάρτες. Ταυτόχρονα έχουν εκδοθεί άλλες 420.000 ανώνυμες κάρτες, με αποτέλεσμα αθροιστικά οι επιβάτες που κινούνται με τη χρήση μαζικών προϊόντων κομίστρου (κάρτες) να ανέρχονται σε 1,38 εκατ. Υστερα από καθυστέρηση πολλών μηνών παρέχεται πλέον η δυνατότητα χρήσης τραπεζικής κάρτας για την έκδοση και επαναφόρτιση εισιτηρίων και στα 298 αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων (ΑΜΕΚ). Την ίδια στιγμή, τα περίπτερα και τα καταστήματα ψιλικών που έχουν εφοδιαστεί με POS για την προμήθεια ηλεκτρονικού εισιτηρίου έχουν ξεπεράσει τα 500. Οι κάτοχοι προσωποποιημένης κάρτας δεν χρειάζεται να μεταβούν πλέον σε εκδοτήριο ή μηχάνημα για την επαναφόρτιση της κάρτας τους. Παρέχεται πλέον η δυνατότητα φόρτισης μέσω κινητού τηλεφώνου για τη διευκόλυνση τους. Ο ΟΑΣΑ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών) συστήνει την έκδοση προσωποποιημένης κάρτας, επισημαίνοντας για ακόμη μία φορά τα οφέλη και τα προνόμια που απολαμβάνουν οι κάτοχοί της.

Συγκεκριμένα, η κατοχή της κάρτας επιτρέπει την προμήθεια όλων των προϊόντων κομίστρου (π.χ. μηνιαία κάρτα, 10+1, 5+0, κ.τ.λ.) μέσω κινητού τηλεφώνου με τεχνολογία NFC, χωρίς να χρειάζεται η μετάβαση σε εκδοτήρια ή αυτόματα μηχανήματα.

Οι συστηματικοί και όχι μόνο χρήστες έχουν πλέον τη δυνατότητα αγοράς και επαναφόρτισης εισιτηρίου με τη χρήση τραπεζικής κάρτας στα αυτόματα μηχανήματα (συνολικά υπάρχουν 298), τα εκδοτήρια και σε ένα από τα 500 περίπτερα ή καταστήματα ψιλικών που εφοδιάστηκαν με POS και είναι συμβεβλημένα με τον ΟΑΣΑ (εξαιρούνται τα κόμιστρα μεγάλης διάρκειας και τα εισιτήρια αεροδρομίου).

Από την 1η Οκτωβρίου 2018 έχει καταργηθεί η δυνατότητα προμήθειας χάρτινου εισιτηρίου μειωμένου κομίστρου. Οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου, όπως άτομα άνω των 65 ετών, ανήλικοι μεταξύ 7-18 ετών, φοιτητές/σπουδαστές και πολύτεκνοι, καλούνται να εκδώσουν προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα ATH.ENA Card, εφόσον επιθυμούν να κάνουν χρήση του δικαιώματός τους. Η έκδοση της εν λόγω κάρτας γίνεται είτε μέσω της ιστοσελίδας www.athenacard.gr είτε στα εκδοτήρια των ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ.

Η εφαρμογή στην ιστοσελίδα athenacard.gr απευθύνεται, εκτός από τις κατηγορίες επιβατών που μετακινούνται με ολόκληρο κόμιστρο, στους επιβάτες άνω των 65 και κάτω των 18 ετών και στους επιβάτες – δικαιούχους δωρεάν μετακίνησης (άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και ΑμεΑ).

Ο ΟΑΣΑ, συλλέγοντας τα στοιχεία του δικαιούχου, προχωρεί στην έκδοση της προσωποποιημένης κάρτας, η οποία θα αποσταλεί στη δηλωμένη από τον δικαιούχο διεύθυνση. Για την έκδοση κάρτας από τα εκδοτήρια απαιτείται η προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Οι προσωποποιημένες κάρτες εκδίδονται με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας, του ΑΜΚΑ σε έντυπη μορφή και του αναλογούντος πιστοποιητικού για το μειωμένο κόμιστρο. «Το ηλεκτρονικό εισιτήριο αποδεικνύει σταδιακά τη δυναμική του. Σύντομα ο Οργανισμός θα εισαγάγει και νέες υπηρεσίες για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή