ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολογία Πρ. Μαυρίδη για το σκάνδαλο της Siemens

apologia-pr-mayridi-gia-to-skandalo-tis-siemens-2278635

Με την απολογία του άλλοτε διευθυντικού στελέχους της Siemens στη χώρα μας Πρόδρομο Μαυρίδη, από τους βασικούς κατηγορουμένους στη δίκη για το ομώνυμο σκάνδαλο, συνεχίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης για τα «μαύρα ταμεία» και τις παράνομες πληρωμές του γερμανικού κολοσσού.

Ο κατηγορούμενος, πρώην γενικός διευθυντής της Siemens Ελλάς αρνήθηκε την κατηγορία ότι μετείχε σε δωροδοκίες και παράνομες πληρωμές και τόνισε μεταξύ άλλων ότι «δεν δωροδόκησε ποτέ κρατικό υπάλληλο», ενώ αναφέρθηκε επί μακρόν στους ελέγχους που έγιναν στα οικονομικά του από την ελβετική και τη γερμανική Δικαιοσύνη.

«Ελέγχθηκα», υποστήριξε κατά την απολογία του, «έξι χρόνια από την ελβετική Δικαιοσύνη και επτά χρόνια από την γερμανική. Μου έκανε έλεγχο το ΣΔΟΕ και η Αρχή για την Καταπολέμηση παράνομων χρημάτων και δεν βρέθηκε τίποτε».

Επίσης, υποστήριξε ότι από τη σύμβαση του ΟΤΕ με τη γερμανική εταιρεία δεν προκλήθηκε καμία ζημιά για τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος, αναφέροντας λεπτομέρειες για τις δυσκολίες των διαπραγματεύσεων, ενώ πρόσθεσε ότι όσα χρήματα διακινήθηκαν από τα ταμεία της γερμανικής εταιρείας διακινήθηκαν μόνον για «νόμιμους σκοπούς της εταιρείας».

Η απολογία του, από τις σημαντικότερες στη δίκη, θα συνεχιστεί, καθώς δεν ολοκληρώθηκε σε μία ημέρα.