«Μεγάλοι Ελληνες ηθοποιοί» στην «Κ» της Κυριακής: Οι ατάκες του Διονύση Παπαγιαννόπουλου που έγραψαν ιστορία (φωτογραφίες)

«Μεγάλοι Ελληνες ηθοποιοί» στην «Κ» της Κυριακής: Οι ατάκες του Διονύση Παπαγιαννόπουλου που έγραψαν ιστορία (φωτογραφίες)

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αξέχαστες ατάκες, που μας κάνουν ακόμη και σήμερα να γελάμε, μας έχει χαρίσει μέσα από τις ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, ο αγαπημένος Διονύσης Παπαγιαννόπουλος. Ο «Κυρ Γιώργης» του «Λούνα Παρκ», στον οποίο είναι αφιερωμένος ο τρίτος τόμος της σειράς «Μεγάλοι Ελληνες Ηθοποιοί», που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με τη «Κ».

Χαρακτηριστικές και αντιπροσωπευτικές των ρόλων με τους οποίους τον γνωρίσαμε στις ελληνικές ταινίες εκείνης της περιόδου, ήταν ορισμένες από τις ατάκες του Διονύση Παπαγιαννόπουλου.

Οπως η έκφραση «Όοοξω, ρεε!…» που την έλεγε στις ταινίες με τον δικό του, ιδιαίτερο τρόπο, που δύσκολα κάποιος μπορεί να αντιγράψει.

«Μεγάλοι Ελληνες ηθοποιοί» στην «Κ» της Κυριακής: Οι ατάκες του Διονύση Παπαγιαννόπουλου που έγραψαν ιστορία (φωτογραφίες)-1

Η ατάκα «Τι θα το κάναμε εδώ; Αμέρικαν μπαρ!» από την ταινία «Η βίλα των οργίων» του 1964, στην οποία ο αξέχαστος ηθοποιός υποδυόταν τον υπομοίραρχο, είναι επίσης χαρακτηριστική.

«Μεγάλοι Ελληνες ηθοποιοί» στην «Κ» της Κυριακής: Οι ατάκες του Διονύση Παπαγιαννόπουλου που έγραψαν ιστορία (φωτογραφίες)-2

Στην ταινία «Για ποιον χτυπά η… κουδούνα» η οποία βγήκε στους ελληνικούς κινηματογράφους το 1968, ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος υποδύεται τον Απόστολο Λαμπιρίκο, έναν εργοστασιάρχη που πνίγεται στα χρέη.

Ξεχωρίζουν οι ατάκες που λέει στη γυναίκα του, την οποία υποδύεται η Μπεάτα Ασημακοπούλου.

«Εγώ δεν σου φτάνω, εγώ;» τον ρωτά η σύζυγός του όταν εκείνος της κάνει παράπονα. «Εσύ παντρεύτηκες τους βαλέδες και τους μπαλαντέρ» της απαντά ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος.

Στην ίδια ταινία, πάλι η Μπεάτα Ασημακοπούλου, του λέει: «Πάμε. Αλλά όχι μ΄ αυτά τα μούτρα» και εκείνος της απαντάει «Γιατί, τι έχουν τα μούτρα μου; Τώρα τα 'πλυνα!».

«Μεγάλοι Ελληνες ηθοποιοί» στην «Κ» της Κυριακής: Οι ατάκες του Διονύση Παπαγιαννόπουλου που έγραψαν ιστορία (φωτογραφίες)-3

Από τις πιο αγαπημένες ατάκες του ελληνικού κινηματογράφου, εκείνη που λέει στον Λάμπρο Κωνσταντάρα, στην ταινία «Κάτι κουρασμένα παλικάρια» του 1967.

Εκεί ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, υποδύεται τον γιατρό του Λάμπρου Κωνσταντάρα ο οποίος έχει ερωτευτεί μια νεαρή κοπέλα, την οποία παίζει η Νόρα Βαλσάμη. Σε μια σκηνή που συζητάνε οι δυο τους ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος του λέει την περιβόητη φράση «Χούφτωσ' την! Χούφτωσ' την!».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή