Για ληστεία κατηγορείται ο αστυνομικός που βρέθηκε δεμένος σε διαμέρισμα στη Νίκαια

Για ληστεία κατηγορείται ο αστυνομικός που βρέθηκε δεμένος σε διαμέρισμα στη Νίκαια

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ληστεία κατά συναυτουργία συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ο αστυνομικός που βρέθηκε δεμένος σε διαμέρισμα στη Νίκαια Αττικής, όπου κρατούνταν όμηρος από τέσσερις Πακιστανούς που διαμένουν εκεί. 

Ο αστυνομικός (αστυφύλακας που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής), που νοσηλεύεται φρουρούμενος σε Νοσοκομείο, τέθηκε σε διαθεσιμότητα μεαΑπόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, ενώ σε βάρος του διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

Μάλιστα, ο ίδιος κατηγορείται ότι διέπραξε τη ληστεία μαζί με τρία άτομα, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα ξημερώματα της 18ης Οκτώβριου, τέσσερα άτομα, φορώντας κουκούλες «full face», εισήλθαν στο στη Νίκαια, όπου διέμεναν αλλοδαποί και αφαίρεσαν κούτες με λαθραία τσιγάρα, 325 ευρώ και κινητά τηλέφωνα.

Οι αλλοδαποί – ένοικοι του διαμερίσματος κατάφεραν να ακινητοποιήσουν έναν από τους εισελθόντες στο διαμέρισμα, τον οποίο δέσμευσαν, ενώ οι υπόλοιποι τρεις κατάφεραν να διαφύγουν με τα κλοπιμαία.

Στο πλαίσιο της έρευνας οι αλλοδαποί αναγνώρισαν στο πρόσωπο του αστυνομικού το άτομο που ακινητοποίησαν και βρέθηκε εντός του διαμερίσματος.

Σε βάρος των επτά αλλοδαπών ενοίκων του διαμερίσματος σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς, του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, περί όπλων κλπ.

Σε έρευνα σε δύο διαμερίσματα, στην ίδια πολυκατοικία στη Νίκαια Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 10 τμήματα δεματικών (tie wrap), κουκούλα τύπου full face , 4 γάντια, 317 συσκευασίες καπνού, χωρίς ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ και ένα μαχαίρι.

Οι συλληφθέντες αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ τα πειστήρια που κατασχέθηκαν αποστέλλονται για περαιτέρω διερεύνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή