Επίθεση Ρουβίκωνα με βαριοπούλες και μπογιές στην πρεσβεία του Καναδά (βίντεο)

Επίθεση Ρουβίκωνα με βαριοπούλες και μπογιές στην πρεσβεία του Καναδά (βίντεο)

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ευθύνη για την επίθεση με βαριοπούλες στην πρεσβεία του Καναδά ανέλαβε ο «Ρουβίκωνας» με ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 6:10 τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν δέκα άτομα που φορούσαν κουκούλες, προκάλεσαν φθορές στην είσοδο της πρεσβείας, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 48 στο Χαλάνδρι, σπάζοντας με βαριοπούλες την τζαμαρία στον προθάλαμο του κτιρίου και πετώντας μαύρες και κόκκινες μπογιές.

Οι αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή ενός υπόπτου, ο οποίος είχε στην κατοχή του μάσκα τύπου «full face», αλλά αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν προέκυψε ανάμειξή του στην επίθεση.

Η επίθεση κατεγράφη σε κάμερα ασφαλείας, ενώ σημειώνεται ότι η πρεσβεία του Καναδά δεν φυλασσόταν και δεν φυλάσσεται από την Ελληνική Αστυνομία, καθώς δεν θεωρείται στόχος.

Ο φύλακας της πρεσβείας ενημέρωσε την αστυνομία πέντε λεπτά μετά την επίθεση, ενώ από τις κάμερες προκύπτει ότι οι δράστες είχαν σταθμεύσει τα μηχανάκια με τα οποία μετέβησαν στην πρεσβεία του Καναδά σε απόσταση 150 μέτρων περίπου, στο πάρκινγκ ενός σούπερ μάρκετ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή