Καιρός: Νεφώσεις και βροχές την Τρίτη

Καιρός: Νεφώσεις και βροχές την Τρίτη

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, στην Ηπειρο, στη Θεσσαλία, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, περιμένουμε την Τρίτη 23 Οκτωβρίου.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, κυρίως στο Ιόνιο, στη Στερεά, και στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο. Σταδιακά πάντως μετά το μεσημέρι οι βροχές και οι καταιγίδες σταδιακά θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο. Τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές και νυκτερινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 18 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 21 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 22, στην Ήπειρο από 15 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 21 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 15 έως 22 βαθμούς, αλλά στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26 και 27 με 28 βαθμούς αντίστοιχα.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές έως βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι και στα δυτικά πελάγη μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά τόπους και κατά περιόδους και ενδεχομένως λίγες διάσπαρτες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις οι οποίες κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αραιώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού ανά την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή