ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φοιτητές έξω από το υπ. Παιδείας κατά του νόμου Γαβρόγλου (φωτογραφίες)

foitites-exo-apo-to-yp-paideias-kata-toy-nomoy-gavrogloy-fotografies-2279650

Δεκάδες φοιτητές πραγματοποιούν και σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας, ζητώντας την κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου, μία ημέρα μετά την «εισβολή» μαθητών και φοιτητών στο γραφείο του υπουργού Παιδείας. 

Παράλληλα, Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι διεκδικούν την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων ανάμεσα τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε στέγαση και σίτιση.

foitites-exo-apo-to-yp-paideias-kata-toy-nomoy-gavrogloy-fotografies0

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετέχει επίσης η Επιτροπή Μετεγγραφέντων Φοιτητών Αθήνας, που έχει συγκροτηθεί από φοιτητές που έχουν κάνει αίτηση μετεγγραφής η οποία δεν ικανοποιήθηκε. 

foitites-exo-apo-to-yp-paideias-kata-toy-nomoy-gavrogloy-fotografies2

Στο μεταξύ, φοιτητές και σπουδαστές οργανώνουν συλλαλητήρια στην Αθήνα και άλλες πόλεις την Πέμπτη 1η Νοέμβρη, με κεντρικά αιτήματα: Το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενο σπουδών. Να αποσυρθεί τώρα το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Κρατική χρηματοδότηση για την Παιδεία στο ύψος των αναγκών. Δωρεάν στέγαση – σίτιση – βιβλία – αναλώσιμα – μετακινήσεις για όλους. Κατάργηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά.

Με σύνθημα «Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας – Δουλειά με δικαιώματα», 15 Σύλλογοι καλούν στο συλλαλητήριο εκείνη τη μέρα, στις 11 π.μ., στα Προπύλαια, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα γίνουν με αποφάσεις πολλών συλλόγων σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Ηράκλειο Κρήτης, Κέρκυρα, Ξάνθη, Σάμο κ.α.