ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έπαρση της σημαίας του ΟΗΕ στον ιερό βράχο της Ακρόπολης (φωτογραφίες)

eparsi-tis-simaias-toy-oie-ston-iero-vracho-tis-akropolis-fotografies-2279881

Έπαρση της σημαίας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών στον ιερό βράχο της Ακρόπολης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου ίδρυσης του Διεθνούς Οργανισμού (24η Οκτωβρίου 1945), παρουσία εκπροσώπων των ΟΗΕ, ελληνικών πολιτικών κομμάτων και αρχών, ξένων πρέσβεων και της Περιφέρειας Αττικής.

eparsi-tis-simaias-toy-oie-ston-iero-vracho-tis-akropolis-fotografies0

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στην πλατεία Συντάγματος, ενώ αναγνώστηκαν χαιρετισμοί του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, και της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου.

eparsi-tis-simaias-toy-oie-ston-iero-vracho-tis-akropolis-fotografies2

eparsi-tis-simaias-toy-oie-ston-iero-vracho-tis-akropolis-fotografies4

Το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ ανέγνωσε ο εκπρόσωπος των ΟΗΕ στην Ελλάδα, Γκαετάνο Λεόνε ενώ την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, εκπροσώπησε η περιφερειακή σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων, Αγγελική Λεβέντη.

eparsi-tis-simaias-toy-oie-ston-iero-vracho-tis-akropolis-fotografies6

Στο μήνυμά της η κ. Δούρου τόνισε τη σημασία και τη συμβολή του ΟΗΕ «ειδικά στη σημερινή διεθνή συγκυρία, κατά την οποία είναι ανοικτά τόσα μέτωπα, από την κλιματική αλλαγή ως το προσφυγικό – μεταναστευτικό φαινόμενο». Επίσης, υπενθύμισε τα λόγια του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπούτρος Μπούτρος – Γκάλι ότι «ο ΟΗΕ αποτελεί το μεγεθυντικό καθρέφτη της διεθνούς κοινής γνώμης και σ' αυτόν αντανακλώνται, μέχρι υπερβολής, οι ελπίδες και οι αγωνίες των κρατών και των λαών» και κατέληξε σημειώνοντας ότι «αυτόν τον καθρέφτη οφείλουμε όλοι να τον προστατεύουμε και να μην τον ραγίζουμε».

Από την πλευρά του, ο κ. Γκουτέρες – εκτός των άλλων – σημείωσε ότι «Παρά τις αντιξοότητες και τα εμπόδια, δεν τα παρατάμε ποτέ. Η ακραία φτώχεια μειώνεται, αλλά παρατηρούμε την ανισότητα να αυξάνεται. Ωστόσο, δεν εγκαταλείπουμε, διότι γνωρίζουμε πως μειώνοντας την ανισότητα αυξάνουμε την ελπίδα, τις ευκαιρίες και την ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Η κλιματική αλλαγή κινείται ταχύτερα από εμάς, αλλά δεν εγκαταλείπουμε γιατί γνωρίζουμε ότι η δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή είναι ο μόνος δρόμος. Τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται σε τόσα πολλά μέρη. Αλλά δεν εγκαταλείπουμε, διότι γνωρίζουμε πως ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια αποτελούν βασική προϋπόθεση για την ειρήνη».

eparsi-tis-simaias-toy-oie-ston-iero-vracho-tis-akropolis-fotografies8