Κύπρος: Η ΕΔΕΚ χαιρετίζει την κυκλοφορία των πρώτων τόμων του Φακέλου της Κύπρου

Κύπρος: Η ΕΔΕΚ χαιρετίζει την κυκλοφορία των πρώτων τόμων του Φακέλου της Κύπρου

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ χαιρετίζει την έκδοση και κυκλοφορία των τεσσάρων πρώτων τόμων του Φακέλου της Κύπρου. Η δημοσιοποίηση αρχειακού υλικού για τον Φάκελο της Κύπρου, επισημαίνει η ΕΔΕΚ σε σχετική ανακοίνωση, «είναι ιστορικής σημασίας για την Κυπριακή Δημοκρατία, παρουσιάζοντας με ξεκάθαρο τρόπο τους πραγματικούς υπαιτίους της κυπριακής τραγωδίας και τους ηθικούς αυτουργούς όλων των εγκληματικών ενεργειών που επέτρεψαν στην Τουρκία να υλοποιήσει μέρος των επεκτατικών της σχεδίων, τα οποία είχε θέσει σε εφαρμογή».

Ο Φάκελος της Κύπρου, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, θα πρέπει να γίνει αντικείμενο μελέτης σε ερευνητικό επίπεδο, προσφέροντας τη δυνατότητα περαιτέρω ενασχόλησης με την ιστορία της Κύπρου.

Τέλος, εκφράζεται η ελπίδα ότι το εγχείρημα θα έχει την ανάλογη συνέχεια, με το να δοθεί δυνατότητα πρόσβασης και μελέτης σημαντικών εγγράφων, τα οποία υπάρχουν σε διάφορες κρατικές υπηρεσίες της Ελλάδος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή