Πρόεδρος κυπριακής Βουλής: Τίποτα δεν θα μείνει κρυφό από τον Φάκελο της Κύπρου

Πρόεδρος κυπριακής Βουλής: Τίποτα δεν θα μείνει κρυφό από τον Φάκελο της Κύπρου

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Όπως αποφασίσαμε και υποσχεθήκαμε με τον ομόλογο μου, τον κ. Νίκο Βούτση, θα εκδώσουμε αυτούσια όλα τα δεδομένα του Φακέλου της Κύπρου, όπως τον ονομάζουμε διαχρονικά, και όλα θα δοθούν στην δημοσιότητα για πλήρη διαφάνεια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής , Δημήτρης Συλλούρης.

Με την ευκαιρία της σημερινής δημοσιοποίησης από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, των πρώτων τεσσάρων τόμων από το υλικό του «Φακέλου της Κύπρου», οι οποίοι περιέχουν μαρτυρικό υλικό από τις εργασίες της «Εξεταστικής των πραγμάτων Επιτροπής» της Βουλής των Ελλήνων, ο κ. Συλλούρης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «σήμερα ξεκίνησε το κλείσιμο ενός κεφαλαίου, που δημιουργούσε υποψίες, αντιδράσεις και αρνητικότητα, διότι όλο αυτό το υλικό έμενε εν κρυπτώ».

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι «τίποτε δεν θα μείνει εν κρυπτώ», προσθέτοντας ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα δοθούν στην δημοσιότητα και άλλοι τόμοι και σε λιγότερο από ένα χρόνο θα δοθεί στην δημοσιότητα το σύνολο τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή