Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων: Η Ζάκυνθος άντεξε έναν πολύ μεγάλο σε ένταση σεισμό

Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων: Η Ζάκυνθος άντεξε έναν πολύ μεγάλο σε ένταση σεισμό

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το νησί μας άντεξε έναν πολύ μεγάλο σε ένταση σεισμό», δήλωσε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, o οποίος βρίσκεται στη Ζάκυνθο, προκειμένου να δει από κοντά τις ζημιές που προκάλεσε ο μεγάλος σεισμός, να δώσει κατευθύνσεις και να συντονίσει το έργο των υπηρεσιών της Περιφέρειας για την αποκατάστασή τους.

«Είμαι στη Ζάκυνθο γιατί θέλουμε να είμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας και όπου μπορούμε να προσφέρουμε τη βοήθειά μας. Θα διαπιστώσουμε το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν στις δημόσιες υποδομές και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, με τις υπηρεσίες μας, για την αποκατάστασή τους», δήλωσε ο κ. Γαλιατσάτος μετά την ενημέρωση που είχε από τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ζακύνθου Ελευθέριο Νιοτόπουλο, το δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά, τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα και τα στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών και της Πολιτικής Προστασίας για την κατάσταση που διαμορφώθηκε.

Ακολούθως, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο στο λιμάνι της Ζακύνθου, όπου έχει υποστεί καθίζηση τμήμα του λιμενοβραχίονα, συνοδευόμενος από τον λιμενάρχη Αθανάσιο Σιούτη και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Λιμενικού Σώματος.

Επίσης ο κ. Γαλιατσατος επισκέφθηκε το Καστρομονάστηρο των Στροφάδων, που «πληγώθηκε» από τη σφοδρότητα του σεισμού, συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο Θοδωρή Καμπίτση.

Τέλος, ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, με ανακοίνωσή του ευχάριστα για τη συμπαράστασή τους, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, που από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με τον περιφερειάρχη, καθώς και την περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου και το τουρκικό προξενείο της Αθήνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή