Πόλεμο εκ των έσω καταγγέλλει η διοίκηση της ΕΡΤ

Πόλεμο εκ των έσω καταγγέλλει η διοίκηση της ΕΡΤ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ύπαρξη εσωτερικού μετώπου υπονόμευσης του έργου της διοίκησης της ΕΡΤ αναφέρθηκε, χθες, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Βασίλης Κωστόπουλος. Παρουσιάζοντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της ελληνικής Βουλής τον απολογισμό του 2017, έκανε λόγο για «ανηλεή πόλεμο» που διεξάγεται κατά της διοίκησης της ΕΡΤ. Εριξε δε τις ευθύνες σε μία ομάδα στελεχών υπό τον πρώην πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, η οποία συνέχισε να τον υπονομεύει ακόμη και μετά την απομάκρυνση του τελευταίου.

Κατά τον κ. Κωστόπουλο, η ομάδα αυτή των στελεχών της ΕΡΤ, «από την πρώτη στιγμή ήταν εναντίον της νέας διοίκησης», επιβάλλοντας «ένα καθεστώς ακινησίας και τη θεωρία του τίποτα». Σύμφωνα με τον κ. Κωστόπουλο, η ομάδα αυτή είχε πολιτικά ελατήρια, αφού «τελείως συμπτωματικά», όπως ανέφερε, εξέχουσα θέση σε αυτή κατελάμβαναν όλοι εκείνοι που έχουν εξαπολύσει τις κατηγορίες κατά της διοίκησης της ΕΡΤ και οι απόψεις τους έχουν συμπεριληφθεί για τη σύνταξη του κειμένου της επερώτησης των 27 βουλευτών της Ν.Δ.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ζήτησαν εξηγήσεις για τις αναφορές αυτές και κατηγόρησαν την κυβέρνηση για τη δημιουργία μιας προπαγανδιστικής ΕΡΤ. «Εγώ δεν λέω ότι ήταν ανεπίληπτη η ΕΡΤ, ότι δεν υπήρχαν κομματικές παρεμβάσεις σε προηγούμενες κυβερνητικές περιόδους…», είπε ο βουλευτής Ευ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι αυτή η ΕΡΤ έχει πάει πιο πίσω από τη δεκαετία του ’80, σε εκείνη του ’70.

Ενδεικτικό, πάντως, της σφοδρής σύγκρουσης είναι ότι η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Αναστασία Χριστοδουλοπούλου διέκοψε την τοποθέτηση του κ. Κωστόπουλου, ζητώντας του να παραμείνει επί της ατζέντας της ακρόασης που αφορά τον απολογισμό του 2017 και να μην απαντά επί της επερώτησης των βουλευτών της Ν.Δ. Ο κ. Κωστόπουλος δικαιολογήθηκε, λέγοντας ότι η εισήγησή του περιέλαβε και την επερώτηση, καθώς στο κείμενο της κλήσης του στην Επιτροπή Θεσμών είχε επισυναφθεί και το κείμενο της επερώτησης.

Αναφερόμενος στα επιχειρησιακά, ο κ. Κωστόπουλος υποσχέθηκε μια ακόμη μεγαλύτερη ΕΡΤ, με τη δημιουργία του νέου καναλιού ΕΡΤ Σπορ, τη λειτουργία από 1/1/2019 του νέου δικτύου ψηφιακής ευρυεκπομπής (αντίστοιχος Digea), επέκταση της ERT World κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή