Δεσμεύονται οι λογαριασμοί του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου

Δεσμεύονται οι λογαριασμοί του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην αντιπρόεδρου της Jumbo, Ευάγγελου Παπαευαγγέλου και των εταιριών που εμπλέκονται σε αυτές, για την υπόθεση πώλησης ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές, προχώρησε η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος.

Την εντολή έδωσε αυτεπαγγέλτως η επικεφαλής της Αρχής αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη, καθώς εξετάζεται αν μέσω των αγοραπωλησιών γινόταν διακίνηση μαύρου χρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή της Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, ήδη η υπόθεση διερευνάται από τον οικονομικό εισαγγελέα, Ιωάννη Δραγάτση, προκειμένου να αξιολογηθεί τί ακριβώς συνέβαινε με τις πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές, μέσω εταιρειών του πρώην  αντιπρόεδρου της Jumbo Ευάγγελου Παπαευαγγέλου.

Έρευνα για το θέμα διενεργεί και η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η διοίκηση της Jumbo πάντως με ανακοίνωσή της διευκρίνισε  ότι η υπόθεση αφορά προσωπική δραστηριότητα του κ. Παπαευαγγέλου και δεν σχετίζεται με την εταιρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή