Η «Κ» αποκαλύπτει: Το ντοκουμέντο του φόνου του Γ. Μακρή στη Βούλα

Η «Κ» αποκαλύπτει: Το ντοκουμέντο του φόνου του Γ. Μακρή στη Βούλα

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο φόνος του 46χρονου επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας μεγάλης ευκρίνειας που λειτουργεί στο σημείο και το επίμαχο οπτικό υλικό φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Κ». Σε αυτό έχουν αποτυπωθεί τα χαρακτηριστικά και οι κινήσεις του δράστη που πυροβόλησε τον άτυχο επιχειρηματία τουλάχιστον έξι φορές.

Η «Κ» αποκαλύπτει: Το ντοκουμέντο του φόνου του Γ. Μακρή στη Βούλα-1

Ο Μακρής στη θέση του οδηγού δέχεται πυρά.

Αντιθέτως, αποφασίστηκε να εξαιρεθούν –για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας– οι εικόνες στις οποίες το θύμα εμφανίζεται, έχοντας βγει από το αυτοκίνητο μετά τους πρώτους πυροβολισμούς που δέχθηκε, να προσπαθεί ενστικτωδώς να αποφύγει τις σφαίρες του δολοφόνου, που συνεχίζει να τον πυροβολεί, σχεδόν εξ επαφής. Από την επομένη της δολοφονίας, το οπτικό υλικό βρίσκεται στα χέρια των αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών, που έχουν αναλάβει να εξιχνιάσουν την υπόθεση.

Η «Κ» αποκαλύπτει: Το ντοκουμέντο του φόνου του Γ. Μακρή στη Βούλα-2

Ο δράστης πλησιάζει το Smart και ανοίγει πυρ.

Ο φόνος του Γιάννη Μακρή, που ήταν γνωστός ως «Αυστραλός», έγινε λίγα μετά τις 8 μ.μ. της Τετάρτης έξω από το σπίτι του, στην οδό Τροίας στο Πανόραμα Βούλας. Από το βίντεο που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας και βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας προκύπτει ότι η ένοπλη επίθεση έγινε τη στιγμή που ο 46χρονος βγήκε από το σπίτι του και επιβιβάστηκε στο μαύρο Smart που ήταν παρκαρισμένο απ’ έξω. Είχε μόλις καθίσει στη θέση του οδηγού όταν ο δολοφόνος πλησίασε –τρέχοντας– το παράθυρο του συνοδηγού και άρχισε να πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής τον άτυχο άνδρα.

Η «Κ» αποκαλύπτει: Το ντοκουμέντο του φόνου του Γ. Μακρή στη Βούλα-3

Το θύμα απομακρύνεται, ο δράστης ακολουθεί.

Ο δολοφόνος είχε καλύψει το πρόσωπό του με μαύρο καπέλο τζόκεϊ, φορούσε ένα δίχρωμο σπορ μπουφάν, καθώς επίσης μαύρο παντελόνι και παπούτσια. Προκύπτει ακόμα ότι ο δράστης χρησιμοποίησε πιστόλι με σιγαστήρα, ώστε η επίθεση εναντίον του 46χρονου να μη γίνει άμεσα αντιληπτή από περίοικους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, έλεγαν ότι ουδείς από τους περίοικους δεν άκουσε τους πυροβολισμούς.

Πέντε δευτερόλεπτα

Η σκηνή του φόνου διήρκεσε μόλις 5 δευτερόλεπτα. Ο Μακρής αμέσως μόλις δέχθηκε τους πρώτους πυροβολισμούς βγήκε από το Smart και προσπάθησε να απομακρυνθεί τρέχοντας από τον δολοφόνο. Εκείνος, με μια γρήγορη κίνηση, τον ακολούθησε και από απόσταση σχεδόν μισού μέτρου συνέχισε να τον πυροβολεί.

Η «Κ» αποκαλύπτει: Το ντοκουμέντο του φόνου του Γ. Μακρή στη Βούλα-4

Ο δράστης δίνει τις χαριστικές βολές στο θύμα.

Ο «Αυστραλός» δεν πρόλαβε να κάνει περισσότερα από 3 – 4 βήματα, πριν πέσει αιμόφυρτος στο οδόστρωμα, όπου κατέληξε. Αμέσως μετά ο δολοφόνος εγκατέλειψε τρέχοντας τη σκηνή του εγκλήματος, ενώ οι πρώτοι αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο βρήκαν τον Μακρή νεκρό στο έδαφος, έχοντας στο ένα χέρι το κλειδί του Smart και στο άλλο το κινητό τηλέφωνο. Χτυπούσε συνέχεια από τις κλήσεις συνεργατών του που τον περίμεναν στα εγκαίνια της νέας εταιρείας security στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. με γνώση της πορείας των ερευνών σημειώνουν ότι οι κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν στο σημείο είναι εμφανείς και η ύπαρξή τους είναι απίθανο να διέλαθε την προσοχή του δράστη.

Η «Κ» αποκαλύπτει: Το ντοκουμέντο του φόνου του Γ. Μακρή στη Βούλα-5

Ο δολοφόνος απομακρύνεται τρέχοντας.

Παραμένει αδιευκρίνιστος ο τρόπος με τον οποίο ο δολοφόνος απομακρύνθηκε από το σημείο του εγκλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή