Μέτρα για επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής

Μέτρα για επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκεκριμένες δεσμεύσεις για να επιταχυνθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής ανέλαβε ο προϊστάμενος του Εφετείου της Αθήνας Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος προς τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής που τον επισκέφθηκαν, προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις, ώστε η πολύκροτη και με πολιτικό πρόσημο δίκη να ολοκληρωθεί εντός του 2019, καθώς ήδη έχει συμπληρώσει 3,5 χρόνια δικαστικής διαδικασίας.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Σταμαδιάνος δεσμεύτηκε προς τους συνηγόρους των θυμάτων της Χρυσής Αυγής ότι θα απαλλαγούν όλα τα μέλη της δικαστικής σύνθεσης στη δίκη από άλλα δικαστικά καθήκοντα και όχι μόνον η Πρόεδρος, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Η δίκη θα διεξάγεται κατά κύριο λόγο στο Εφετείο, στην ειδική αίθουσα τελετών, με προοπτική προσεχώς η δίκη να γίνεται μόνον στο Εφετείο της Αθήνας.

Προς το παρόν, αυξάνονται οι ημέρες διεξαγωγής της δίκης σε 15 κάθε μήνα για να επιταχυνθεί η ακροαματική διαδικασία, καθώς η συγκεκριμένη δίκη είναι πολυπρόσωπη με 68 κατηγορούμενους και δεκάδες συνηγόρους από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, αλλά και της υπεράσπισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή