Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων ζητά την κατάργηση του πεδίου βολής στο Πετροκάραβο Σαρωνικού

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων ζητά την κατάργηση του πεδίου βολής στο Πετροκάραβο Σαρωνικού

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κατάργηση του πεδίου βολής στο Πετροκάραβο του Σαρωνικού ζητά με επιστολή, προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, καθώς «με το πέρασμα των χρόνων και των βολών έχει παραμορφωθεί και τείνει να εξαφανιστεί από το χάρτη», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χατζηπέρος καλεί τον υπουργό να κάνει αποδεκτό το αίτημα στο οποίο στοιχίζονται οι κάτοικοι των νησιών και να παίρνοντας «μια γενναία, δίκαιη και οικολογικά επιβεβλημένη απόφαση».

Επισημαίνει, ότι «η εκτέλεση βολών με πραγματικά πυρά από το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα», πέρα από την περιβαλλοντική φθορά, θέτει σοβαρούς κινδύνους, καθώς βρίσκεται σχεδόν πάνω στη ρότα των πλοίων – από και προς τον Πόρο και την Ύδρα – αλλά και ιστιοπλοϊκών και αλιευτικών σκαφών.

Ο αντιπεριφερειάρχης σημειώνει ότι το Πετροκάραβο, «νησί των θρύλων, με εικόνες γεμάτες κίνηση, ήχους και αλμύρα, συνιστά σημείο αναφοράς για τους ναυτικούς διαμέσου των αιώνων».

Αναφέρει, ότι πρόκειται για μια συστάδα βράχων απέναντι από τα Μέθανα, σε σχήμα «υποβρυχίου σε ανάδυση, μοναδικό και πανέμορφο, που δεσπόζει στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αίγινας και Πόρου».

Είναι ένα σύμπλεγμα από πολύ μικρές βραχονησίδες μήκους περί 300 μέτρων, 22 μίλια μακριά από την Αγ. Μαρίνα, ανατολικά των Μεθάνων και νότια της Αίγινας, με ενδιαφέροντα βυθό «αφού ανάμεσα στις βραχονησίδες υπάρχει ένα μικρό φαράγγι, καθώς και μεγάλο βάθος περιμετρικά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή