Η Φιλοσοφική και ο «Ρουβίκωνας»

Η Φιλοσοφική και ο «Ρουβίκωνας»

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών επιχείρησε χθες να αναδείξει πτυχές του προβλήματος της κατάληψης της αίθουσας 516 στο κτίριό της στην Πανεπιστημιούπολη από την αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας». Η κοσμήτορας της σχολής, Ελένη Καραμαλέγκου, ανέφερε ότι οι φοιτητές της σχολής δεν συμφωνούν με τις ενέργειες των μελών του «Ρουβίκωνα», τα οποία από την πλευρά τους επιδιώκουν τη δημοσιότητα.

Την Τετάρτη, η Φιλοσοφική έβαλε λουκέτο, καθώς ο «Ρουβίκωνας» είχε προγραμματίσει ρεμπέτικο γλέντι στη σχολή. Τελικά, μέλη της συλλογικότητας εισέβαλαν στο κλειστό κτίριο, αλλά το πάρτι δεν είχε μεγάλη προσέλευση. «Πραγματοποίησαν μια παρωδία της προγραμματισμένης εκδήλωσης», είπε χθες η κ. Καραμαλέγκου. Μάλιστα, στο επιχείρημα του «Ρουβίκωνα» ότι έχει στο πλευρό του τους φοιτητές και πως η ομάδα που κάνει την κατάληψη είναι η «φοιτητική ομάδα Ρουβίκωνας», η κ. Καραμαλέγκου τόνισε ότι «μια αναρχική συλλογικότητα δεν μετατρέπεται σε φοιτητική ομάδα μέσα σε λίγα λεπτά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή