Άνοιγμα της Χαλκιδικής στην τουριστική αγορά της Ιρλανδίας

Άνοιγμα της Χαλκιδικής στην τουριστική αγορά της Ιρλανδίας

1' 40" χρόνος ανάγνωσης

Άνοιγμα στην Ιρλανδία κάνει ο Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής με μια νέα αεροπορική σύνδεση που ξεκινά την άνοιξη, ενώ σταθερά πρώτη αγορά για τη Χαλκιδική παραμένει η Γερμανία. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του οργανισμού, Γρηγόρης Τάσιος, στο πλαίσιο εκδήλωσης που έγινε στην 34η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, "δεύτερη εθνικότητα για την Χαλκιδική είναι οι Βρετανοί – οι οποίοι παρουσιάζονται "συγκρατημένοι" ως προς τις προκρατήσεις λόγω του Brexit – και ακολουθούν η Ολλανδία και το Βέλγιο σε ό,τι αφορά τον εισερχόμενο τουρισμό που έρχεται με αεροπλάνο". 

Σε ό,τι αφορά τις οδικές αφίξεις, ο κ. Τάσιος, ανέφερε, ότι "φέτος ήταν πρώτη  χώρα η Ρουμανία και ακολουθούν οι τουρίστες που προέρχονται από Σερβία, Βουλγαρία και Σκόπια". Τόνισε, επίσης, πως αρχίζει να ανακάμπτει η αγορά της Ουκρανίας, ενώ "οι Ιταλοί παραμένουν σταθερή αξία τόσο σε ό,τι αφορά τον οδικό τουρισμό, όσο και τις αεροπορικές αφίξεις".

Η μέχρι στιγμής εικόνα για την τουριστική κίνηση στη Χαλκιδική είναι καλή και φαίνεται ότι θα είναι εξίσου ικανοποιητική με πέρσι, σύμφωνα με τον κ. Τάσιο. Στόχος του ΤΟΧ για το 2019 είναι να υλοποιηθούν δέκα από τις συνολικά 25 περιπατητικές διαδρομές που έχουν προγραμματιστεί για τη δημιουργία των ολοκληρωμένων δικτύων πεζοπορικών διαδρομών στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με τον κ.Τάσιο, ένας ακόμη στόχος για τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής είναι να αξιοποιηθεί ο τουρισμός τρίτης ηλικίας και να γίνουν ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Για τα έργα που είναι σε εξέλιξη μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, σημειώνοντας ότι το οδικό κύκλωμα που είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας είναι περίπου 1.150 χλμ. εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.

"Τον Ιούνιο ξεκίνησαν τα έργα διαγράμμισης προϋπολογισμού πάνω από 1εκ ευρώ. Αναμένεται να ολοκληρωθούν περίπου στις αρχές του χρόνου. Στο σύνολό του ο προϋπολογισμός του έργου συντήρησης του οδικού κυκλώματος, με κοπή χόρτων, διαγραμμίσεις αλλαγή στηθαίων, ηλεκτροφωτισμό κτλ, ανέρχεται στα 12 εκ ευρώ. Αυτά τα έργα θα υλοποιηθούν μέχρι το καλοκαίρι του 2019”, είπε ο Αντιπεριφερειάρχης και πρόσθεσε ότι "επιπλέον, θα υλοποιηθεί ένα μεγάλο έργο στο φανάρι της Νικήτης, προϋπολογισμού 8,5 εκ.ευρώ".