Και νέα εισβολή στο υπ. Παιδείας

Και νέα εισβολή στο υπ. Παιδείας

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκηνές αθλιότητας με τον υπουργό απόντα να αποτρέψει αυτό που ο ίδιος πολίτικα εξέθρεψε, εκτυλίχθηκαν χθες, για δεύτερη φορά σε λίγες εβδομάδες, στο γραφείο του υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου. Μαθητές και φοιτητές παραβίασαν τα κατεβασμένα ρολά  στις πύλες του υπουργείου και έφτασαν στον τρίτο όροφο, στο γραφείο του κ. Γαβρόγλου. Ο ίδιος, βέβαια, απουσίαζε προγραμματισμένα στη Βουλή. Φαίνεται, μάλιστα, ότι τα ρολά ασφαλείας που μπήκαν επί υπουργίας Γαβρόγλου προκαλούν μεγαλύτερα… πάθη, ένταση και φθορές, παρά προστατεύουν το υπουργείο. Μεταξύ άλλων, υπάρχει και η οξύτατη αντίδραση των υπαλλήλων της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου για την τοποθέτησή τους. Το ερώτημα είναι γιατί η νυν ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει επιλέξει να αντιμετωπίσει με αυτό τον τρόπο τυχόν διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών. Εως τώρα την τελευταία τριετία, ούτε ο κ. Αριστείδης Μπαλτάς ούτε ο κ. Νίκος Φίλης, που πέρασαν από την υπουργική θέση του Παιδείας επί ΣΥΡΙΖΑ, είχαν υιοθετήσει ανάλογη τακτική.

Ειδικότερα, για χθες στη 1 μ.μ. είχε προγραμματιστεί συλλαλητήριο μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών. Ωστόσο, τα ρολά του υπουργείου κατέβηκαν νωρίτερα. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας, που έστειλε έγγραφο στην Πυροσβεστική επισημαίνοντας τους κινδύνους για τους υπαλλήλους.

Το έγγραφο

Από την άλλη βέβαια, ήδη από το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός έδωσε την έγκριση οι υπάλληλοι να αποχωρήσουν στις 11.30 π.μ. Συγκεκριμένα, το έγγραφο της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού του υπουργείου Παιδείας έλεγε ότι «την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 παρέχεται η δυνατότητα πρόωρης αποχώρησης (στις 11.30) στους υπαλλήλους των γενικών γραμματειών του ΥΠΠΕΘ». Δεν ήταν η πρώτη φορά που, λόγω μιας κινητοποίησης, ο υπουργός Παιδείας έδωσε άδεια στους υπαλλήλους της κεντρικής υπηρεσίας. Μάλιστα, όπως είναι αναμενόμενο και εν πολλοίς λογικό, αρκετοί υπάλληλοι δεν πηγαίνουν καθόλου στην υπηρεσία τους, αφού θα αποχωρήσουν σε τρεις ώρες. Με δεδομένο, επίσης, ότι οι περισσότερες κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών πραγματοποιούνται Παρασκευή, η άδεια που προσφέρει ο κ. Γαβρόγλου δημιουργεί ένα τριήμερο.

Πανό, συνθήματα

Παρά, λοιπόν, τα ρολά ασφαλείας, οι διαδηλωτές χθες τα παραβίασαν και εισβάλλοντας στο υπουργείο έγραψαν σε τοίχους συνθήματα. Ανεβαίνοντας στον τρίτο όροφο, όπου και τα γραφεία της ηγεσίας του υπουργείου, μπήκαν στο γραφείο του υπουργού ανήρτησαν πανό και φώναξαν συνθήματα. «Οταν φτάσαμε στο υπουργείο αντικρίσαμε για ακόμα μία φορά κλειστές πόρτες, αστυνομία και την επιλογή του υπουργείου να μη δεχθεί τους μαθητές. Για ακόμα μία φορά δεν πήραμε απαντήσεις για τα δίκαια αιτήματά μας. Το μόνο που ξέρει να κάνει ο υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση είναι να συκοφαντούν τον αγώνα μας και να λένε ψέματα πως δεν έχουμε αιτήματα. Σήμερα ο υπουργός Παιδείας κρύφτηκε από τους αντιπροσώπους των σχολείων μας από όλη την Ελλάδα, φοβήθηκε να αντιμετωπίσει τα δίκαια αιτήματά μας, τις διεκδικήσεις μας», ανέφερε η συντονιστική επιτροπή μαθητών Αθήνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή