ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Εξυπνα» παγκάκια στον Δήμο Κηφισιάς (φωτογραφίες)

«Εξυπνα» παγκάκια στον Δήμο Κηφισιάς (φωτογραφίες)

Εξυπνα «ηλιακά παγκάκια» σε έξι σημεία των Δημοτικών Ενοτήτων Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης τοποθέτησε ο Δήμος της Κηφισιάς.

Το έξυπνο παγκάκι είναι μια καινοτομία που εντάσσεται στις ολοκληρωμένες δράσεις «Έξυπνης Πόλης» (Smart City) του Δήμου Κηφισιάς.

«Εξυπνα» παγκάκια στον Δήμο Κηφισιάς (φωτογραφίες)-1

«Ο Δήμος Κηφισιάς είναι σταθερά προσανατολισμένος στην ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών οι οποίες βοηθούν τους δημότες και τους επισκέπτες να απολαύσουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητά τους στην πόλη μας. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι τα ηλιακά παγκάκια που τοποθετήθηκαν και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.

Τα έξυπνα παγκάκια προσφέρουν στους χρήστες πολλές περισσότερες υπηρεσίες από την ανάπαυση. Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο ψηφιακό σταθμό διευκολύνσεων. Διαθέτουν ενσωματωμένες κυψέλες που μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική, ενώ παράλληλα διαθέτουν δύο θύρες USB, όπου καθένας μπορεί να φορτίσει οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή και 1 θύρα επαγωγικής φόρτισης όπου μπορεί να γίνει η φόρτιση χωρίς καλώδιο, εφόσον τα κινητά διαθέτουν τεχνολογία επαγωγικής φόρτισης.

«Εξυπνα» παγκάκια στον Δήμο Κηφισιάς (φωτογραφίες)-2

Εντυπωσιακή είναι η παρουσία τους το βράδυ καθώς  όταν πέφτει το φως του ήλιου φωτίζονται με μπλε χρώμα. Επιπροσθέτως, υπάρχει ένας αισθητήρας, ώστε σε περίπτωση βροχής τα παγκάκια να απενεργοποιούνται, αποφεύγοντας έτσι την άσκοπη κατανάλωση ενέργειας. Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν τη δυνατότητα παροχής δικτύου wi-fi, η οποία πρόκειται να ενεργοποιηθεί.

«Εξυπνα» παγκάκια στον Δήμο Κηφισιάς (φωτογραφίες)-3

Τα σημεία που τοποθετούνται τα έξυπνα παγκάκια είναι τα ακόλουθα:

• Δημαρχείο Κηφισιάς

• Άλσος Κηφισιάς

• Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου Νέα Κηφισιά• Πλατεία 28ης Οκτωβρίου Νέα Ερυθραία

• Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου Νέα Ερυθραία

• Παιδική Χαρά «Β. Σφηκάκη» Εκάλη