Σύσκεψη για τα κρούσματα εγκληματικότητας στο ΑΠΘ

Σύσκεψη για τα κρούσματα εγκληματικότητας στο ΑΠΘ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης μετέβησαν χθες ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης και ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας για το θέμα της διακίνησης ναρκωτικών και της σχετιζόμενης εγκληματικότητας κατά τις νυχτερινές ώρες στους υπαίθριους χώρους της πανεπιστημιούπολης.

Κατά τη συζήτηση, στην οποία μετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, αναλύθηκαν οι πτυχές των εν λόγω προβλημάτων που επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία του ιδρύματος, αλλά και την καθημερινή ζωή των πολιτών.

Από την άλλη, στο πλαίσιο των δράσεων της αστυνομίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος, από 20 Οκτωβρίου έως 12 Νοεμβρίου έχουν συλληφθεί στην περιοχή 49 άτομα και έχουν σχηματισθεί 43 ποινικές δικογραφίες για υποθέσεις ναρκωτικών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε ο δράστης ληστείας στο ΑΤΜ του ΑΧΕΠΑ την 9η Νοεμβρίου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για παρόμοια περίπτωση ληστείας καθηγητή στο ίδιο σημείο στις 8 Νοεμβρίου. Την ίδια στιγμή, στην Αθήνα αρχίζει αύριο ο τριήμερος εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ωστόσο χθες τα ξημερώματα οι Αρχές προσήγαγαν δύο άνδρες, 21 και 31 ετών, και μία 45χρονη γυναίκα, καθώς επιχείρησαν να κρεμάσουν πανό με ναζιστικό σύμβολο στην κεντρική πύλη του ΕΜΠ στην οδό Πατησίων.

Είχαν μαζί τους μια σημαία με ναζιστικά σύμβολα, ενώ δεν βρέθηκε το πανό και οι Αρχές εκτιμούν ότι το πήρε τέταρτο άτομο που ήταν παρόν αλλά κατάφερε να διαφύγει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή