Αναδρομικά: Τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι ανάλογα με τη σύνταξη (πίνακας)

Αναδρομικά: Τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι ανάλογα με τη σύνταξη (πίνακας)

45" χρόνος ανάγνωσης

Επιστροφές χρημάτων δικαιούνται οι συνταξιούχοι από αναδρομικά μειώσεων, που κρίθηκαν τελεσίδικα αντισυνταγματικές από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 Η αίτηση γίνεται μόνο ηλεκτρονικά σε ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ.

Τα ποσά των αναδρομικών ανάλογα στις συντάξεις διαμορφώνονται από 2.000 ως 28.000 ευρώ ανάλογα με το ποσό κύριας και επικουρικής. Ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή Φραγκίσκος Κουτεντάκης, παρουσιάζοντας την έκθεση του Γραφείου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το τρίτο τρίμηνο του έτους, προειδοποίησε ότι οι δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, μπορούν να εγείρουν «επιπλέον δικαστικές διεκδικήσεις από άλλες κατηγορίες μισθωτών ή συνταξιούχων με σημαντικό δημοσιονομικό ρίσκο.

Η αβεβαιότητα αυτή, σημειώνεται, «θα μπορούσε να ενισχυθεί λαμβάνοντας υπόψη ότι η ελληνική οικονομία εισέρχεται σε εκλογικό κύκλο με εντεινόμενο πολιτικό ανταγωνισμό, ο οποίος μπορεί να στείλει αντιφατικά μηνύματα όσον αφορά τις δεσμεύσεις της οικονομικής πολιτικής και να διαταράξει τις ευνοϊκές προσδοκίες που έχουν διαμορφωθεί».

Τα ποσά ανάλογα με τη σύνταξη

Αναδρομικά: Τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι ανάλογα με τη σύνταξη (πίνακας)-1

Πίνακας από το aftodioikisi.gr