Οι δρομείς στήριξαν το «Οραμα ΕΛΠΙΔΑΣ» για τους δότες μυελού

Οι δρομείς στήριξαν το «Οραμα ΕΛΠΙΔΑΣ» για τους δότες μυελού

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί ο Μαραθώνιος να κράτησε μονάχα μερικές ώρες, όμως η καλή επίγευσή του διαρκεί πολύ. Υπάρχει ένας λόγος γι’ αυτό. Οι άνθρωποι που τρέχουν –είτε το κάνουν για τον εαυτό τους είτε για κάποιον ευγενή σκοπό– μοιράζονται και μοιράζουν θετική ενέργεια που τόσο λείπει από την ελληνική πρωτεύουσα. Και αν κάτι μας μένει από τη διοργάνωση, δεν είναι μόνο οι ηρωικές σέλφι τερματισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά ο αυξανόμενος αριθμός των φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών που συγκινούν τους δρομείς. Oπως ο Σύλλογος «Οραμα ΕΛΠΙΔΑΣ», που έδωσε δυναμικότατο «παρών» την Κυριακή με μία ομάδα 75 δρομέων. Συμμετείχαν σε αυτήν εθελοντές δότες μυελού των οστών, γιατροί της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», μέλη της Επιτροπής «ELPIDA Youth», στελέχη του Συλλόγου. Η ομάδα έτρεξε στη διαδρομή των 5 χλμ., ενώ το περίπτερο του «Οράματος» που ήταν στο Ζάππειο, δέχθηκε επισκέπτες που θέλησαν να ενημερωθούν για τη δωρεά μυελού των οστών και να γίνουν εθελοντές δότες. Ο Αγγελιαφόρος του Συλλόγου «Οραμα ΕΛΠΙΔΑΣ» Σάκης Ρουβάς ένωσε τη φωνή του με τη μαραθωνοδρόμο Μαρία Πολύζου και συνέβαλε με πραγματική πίστη στην κοινή προσπάθεια.

Οι δρομείς στήριξαν το «Οραμα ΕΛΠΙΔΑΣ» για τους δότες μυελού-1

O Σάκης Ρουβάς δείχνει τη διαδικασία στους εθελοντές δότες.

Με πρωτοβουλία της προέδρου Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, το «Οραμα ΕΛΠΙΔΑΣ» έχει δημιουργήσει την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Ο στόχος είναι ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας γύρω από την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών, αλλά και την αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στη χώρα μας, έτσι ώστε όλοι οι συνάνθρωποί μας που χρειάζονται μεταμόσχευση να μπορούν να βρουν συμβατό δότη. Από την ίδρυσή του το 2012 μέχρι σήμερα, ο Σύλλογος έχει εγγράψει 75.000 νέους εθελοντές δότες μυελού των οστών, 32 από τους οποίους έχουν βρεθεί συμβατοί, χαρίζοντας ελπίδα ζωής σε 32 συνανθρώπους μας.

Είναι κρίμα να μας κρατούν μακριά από την προσφορά ο φόβος και οι προκαταλήψεις. Η διαδικασία της λήψης σάλιου για να γίνει κανείς δότης δεν πονάει καθόλου και διαρκεί ελάχιστα (την έκανα πέρυσι), ενώ η αίσθηση που έχει ο νεόκοπος εθελοντής ότι μπορεί να φανεί χρήσιμος δίνει τεράστια χαρά.

Η «Μέριμνα» κάνει μπαζάρ

Καθώς πλησιάζει η περίοδος των Χριστουγέννων διοργανώνονται πολλές εορταγορές για την οικονομική στήριξη σωματείων που κάνουν σημαντική δουλειά. Οι «Φίλοι της Μέριμνας» θα δώσουν ραντεβού στο Ζάππειο στις 23, 24 και 25 Νοεμβρίου. Στο μπαζάρ τους μπορεί να βρει κανείς ρούχα, παιχνίδια, αντίκες, σπιτικές λιχουδιές, βιβλία, λαχνούς και βέβαια χριστουγεννιάτικα δώρα. Από το 1995 που λειτουργεί η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Μέριμνα», ιδρυθείσα από πανεπιστημιακούς, διευθυντές παιδιατρικών τμημάτων και επιστήμονες ψυχικής υγείας, έχει προσφέρει σημαντικότατο έργο σε χιλιάδες παιδιά των οποίων η καθημερινότητα απειλήθηκε από την αρρώστια, το πένθος, τις δύσκολες συνθήκες. Διακρίνεται για τη δωρεάν παροχή ποιοτικής φροντίδας αλλά και για την ανάπτυξη υποστηρικτικών κοινοτήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή