Παραίτηση με αιχμές και καταγγελίες από τον ΕΦΕΤ

Παραίτηση με αιχμές και καταγγελίες από τον ΕΦΕΤ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ευθείες βολές κατά της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), για αδιαφορία και ανυπαρξία βούλησης, παραιτήθηκε χθες από τη θέση του προέδρου του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων ο Ιωάννης Τσιάλτας.

Στην πεντασέλιδη επιστολή που συνόδευσε την παραίτησή του, ο κ. Τσιάλτας καταγγέλλει ότι το υπουργείο δεν υπήρξε αρωγός στο έργο του ΕΦΕΤ. «Ο ΕΦΕΤ δεν αποτελούσε και δεν αποτελεί επ’ ουδενί προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ κι αυτός είναι ο ένας βασικός λόγος της απόφασής μου να αποχωρήσω και να ζητήσω την αντικατάστασή μου», αναφέρει επί λέξει. Ο ίδιος διαβλέπει βούληση της ηγεσίας του υπουργείου να παρεκκλίνει ο φορέας από το κύριο έργο του που είναι η ασφάλεια των τροφίμων και η προστασία του καταναλωτή, ενώ σημαντικό ρόλο στην απόφασή του να παραιτηθεί, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην επιστολή του, έπαιξαν οι εξελισσόμενοι σχεδιασμοί άλλων υπουργείων να διασπάσουν τον επίσημο έλεγχο τροφίμων και με τον τρόπο αυτόν να υπονομεύσουν όλο το έργο που έχει επιτευχθεί με την ίδρυση και τη λειτουργία του ΕΦΕΤ, αλλά και η εμφανής αδιαφορία της νέας πολιτικής ηγεσίας να αντιμετωπίσει το θέμα. 

Ο κ. Τσιάλτας αναφέρεται εκτενώς στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΦΕΤ και αποδίδει στην ηγεσία του ΥΠΑΑΤ έλλειψη βούλησης για επίλυσή τους. Μεταξύ άλλων, καταγγέλλει ανεπαρκή χρηματοδότηση, έλλειψη προσωπικού αλλά και επικαλύψεις που προκύπτουν από το νέο οργανόγραμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή