Δεν είχε κάνει χρήση ουσιών ο Ζακ Κωστόπουλος

Δεν είχε κάνει χρήση ουσιών ο Ζακ Κωστόπουλος

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών, σύμφωνα με τις τοξικολογικές εξετάσεις, ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 21 Σεπτεμβρίου καθώς προσπαθούσε να διαφύγει από κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος. Η εργαστηριακή έκθεση που δημοσιοποιήθηκε χθες από την ιστοσελίδα popaganda.gr αναφέρει ότι τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά στην αναζήτηση ναρκωτικών ουσιών (οπιούχα, κοκαΐνη/μεταβολίτες, αμφεταμίνες/μεθαμφεταμίνες, βενζοδιαπεζίτες, μεθαδόνη/μεταβολίτες).

Ο Κωστόπουλος είχε μπει –για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία– σε κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος και στην προσπάθειά του να διαφύγει δέχτηκε χτυπήματα στο σώμα και το κεφάλι από τον 73χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος και τουλάχιστον έναν ακόμη πολίτη. Οι δύο άντρες αντιμετωπίζουν την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Στις απολογίες τους είχαν υποστηρίξει ότι ο Κωστόπουλος βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ. Μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή τόσο ο κοσμηματοπώλης όσο και ο 55χρονος μεσίτης που συμμετείχε στον ξυλοδαρμό αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Αναμένεται η παράδοση της ιατροδικαστικής έκθεσης στην Ασφάλεια Αθηνών, για να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου του 33χρονου. Ο Κωστόπουλος ήταν γνωστός ακτιβιστής σε θέματα ταυτότητας φύλου. Τα όσα έγιναν στις 21 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας καταγράφηκαν από τις κάμερες κινητών τηλεφώνων αυτοπτών μαρτύρων.

Στα βίντεο εικονίζεται η σκηνή του ξυλοδαρμού του Κωστόπουλου στο κοσμηματοπωλείο. Μόνο ένας περαστικός είχε αντιδράσει εκείνη την ημέρα για να σταματήσουν τα χτυπήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή