Γεροβασίλη: «Η σημερινή κατάσταση δεν είναι χειρότερη»

Γεροβασίλη: «Η σημερινή κατάσταση δεν είναι χειρότερη»

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν προβλήματα όσον αφορά τον τομέα της ασφάλειας των πολιτών, στην πρωτεύουσα ή και στα πανεπιστήμια, αλλά αυτά δεν θα λυθούν ούτε με αστυνομοκρατία ούτε με κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ανέφερε χθες στη Βουλή η Ολγα Γεροβασίλη, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των Ολγας Κεφαλογιάννη και Εύης Χριστοφιλοπούλου. Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστήριξε ότι παρά τα όσα λέγονται, η σημερινή κατάσταση δεν είναι χειρότερη συγκριτικώς με το παρελθόν – αντιθέτως ισχυρίστηκε ότι η ΕΛ.ΑΣ. είναι πιο αποτελεσματική.

«Δεν αρνούμαι ότι υπάρχουν πραγματικά γεγονότα και προβλήματα και περιστατικά. Αρνούμαι, όμως, να δεχθώ ότι υπάρχει η εικόνα αυτή που παρουσιάζεται συνήθως σαν να σκηνοθετούμε Μπεν Χουρ, με γεγονότα τα οποία δραματοποιούμε όσο χρειάζεται για να βγει το σκηνοθετικό αποτέλεσμα. Με αυτά θα διαφωνήσω. Στα άλλα είμαι διατεθειμένη να συζητήσω όσο διεξοδικά απαιτείται», είπε αρχικώς η κυρία Γεροβασίλη, για να συνεχίσει: «Από το 2011, που δεν υπήρχε προστασία του ακαδημαϊκού ασύλου, τα ζητήματα ήταν εκεί, τα προβλήματα ήταν εκεί και η αντιμετώπιση ήταν –νομίζω– και χαμηλότερης έντασης απ’ ό,τι σήμερα. Με τον νόμο του 2017 για την τριτοβάθμια εκπαίδευση υπάρχει μία πεντακάθαρη διάταξη, ότι για κακουργήματα και εγκλήματα κατά της ζωής είναι αυτεπάγγελτη η παρέμβαση δημόσιας δύναμης στον χώρο των ΑΕΙ. Το Πυροσβεστικό, δε, μπορεί να επέμβει. Και σε περιπτώσεις πλημμελημάτων αποφασίζει την επέμβαση ή μη της Αστυνομίας το Πρυτανικό Συμβούλιο.

Το πλημμέλημα που γίνεται μέσα στο πανεπιστήμιο διώκεται και τιμωρείται κανονικά, απλώς η Αστυνομία δεν μπορεί να μπει ελεύθερα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή