Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2018: Στην 4η θέση παγκοσμίως δύο ελληνικές ομάδες

Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2018: Στην 4η θέση παγκοσμίως δύο ελληνικές ομάδες

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο ελληνικές ομάδες να κατακτούν την 4η θέση στην παγκόσμια κατάταξη και άλλες σημαντικές διακρίσεις ολοκληρώθηκε ο φετινός Τελικός της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής World Robot Olympiad. Ο φετινός Τελικός φιλοξενήθηκε στο Τσιάνγκ Μάι της Ταϊλάνδης από τις 16 έως τις 18 Νοεμβρίου. Οι 12 ομάδες της ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής είχαν νωρίτερα αναδειχθεί από τον Εθνικό Τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2018, ο οποίος διοργανώθηκε την 1η Ιουλίου από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas.

Τέταρτες στον κόσμο αναδείχθηκαν η ομάδα Autonomous robotic aquaponics (κατηγορία Open Γυμνασίου) και η ομάδα Rest in PC’s (κατηγορία Open Λυκείου), συνεχίζοντας επάξια τη δυνατή παράδοση που έχει η χώρα μας στη συγκεκριμένη κατηγορία (χάλκινο μετάλλιο το 2017 και πολυάριθμες ολυμπιακές διακρίσεις τα τελευταία 10 χρόνια). 

Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2018: Στην 4η θέση παγκοσμίως δύο ελληνικές ομάδες-1

H ομάδα Rest in PC’s για την κατηγορία Open Λυκείου κατέκτησε φέτος την 4η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Η κατηγορία Open έχει εκθεσιακό χαρακτήρα ζητώντας από τους μαθητές να δημιουργήσουν τη δική τους έξυπνη ρομποτική λύση, με βάση το θέμα Food Matters. 

Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2018: Στην 4η θέση παγκοσμίως δύο ελληνικές ομάδες-2

 H ομάδα Autonomous robotic aquaponics (κατηγορία Open Γυμνασίου)

Οι δύο ολυμπιονίκες ομάδες, όπως και οι άλλες δύο ομάδες της Open (Robotakia i-Aquaponics στην Open Δημοτικού και RoboGarden στην πιλοτική κατηγορία WeDo Challenge Open) είχαν να επιδείξουν υλοποιήσιμα projects με επίκεντρο την υδροπονία και τις έξυπνες καλλιέργειες, τα οποία θα μπορούσαν κάλλιστα να εφαρμοστούν στην πραγματική οικονομία, αλλάζοντας τα δεδομένα στη χώρα μας.

Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2018: Στην 4η θέση παγκοσμίως δύο ελληνικές ομάδες-3

Η ομάδα Robotakia i-Aquaponics στην Open Δημοτικού

Στην πιο απαιτητική και ανταγωνιστική κατηγορία της World Robot Olympiad, την κατηγορία Regular, οι πέντε ελληνικές ομάδες (LEVEL UP και Teamwork Happiness στο Δημοτικό, Πυθαγόρας και Teamwork Prime στο Γυμνάσιο, ET-Team στο Λύκειο) μας εκπροσώπησαν επάξια. 

Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2018: Στην 4η θέση παγκοσμίως δύο ελληνικές ομάδες-4 Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2018: Στην 4η θέση παγκοσμίως δύο ελληνικές ομάδες-5

Οι ομάδες Πυθαγόρας (Δ) και Teamwork Prime για το Γυμνάσιο

Τρεις από αυτές έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από τις παραδοσιακές χώρες-γίγαντες της κατηγορίας, όπως την Ταϊβάν, την Ταϊλάνδη, τη Ρωσία, την Ιαπωνία και την Κίνα.

Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2018: Στην 4η θέση παγκοσμίως δύο ελληνικές ομάδες-6

Η ομάδα Ε-Τ Team στο Λύκειο διαγωνίστηκε επίσης για την κατηγορία Regular. 

Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2018: Στην 4η θέση παγκοσμίως δύο ελληνικές ομάδες-7 Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2018: Στην 4η θέση παγκοσμίως δύο ελληνικές ομάδες-8

LEVEL UP (Δ) και Teamwork Happiness στο Δημοτικό.

Στην κατηγορία του ρομποτικού ποδοσφαίρου (WRO Football), η ομάδα bitbot από την Καλαμάτα που συμμετείχε επί δεύτερη συνεχή χρονιά σε παγκόσμιο επίπεδο, έφτασε αήττητη στις 8 καλύτερες ομάδες της τελικής παγκόσμιας κατάταξης, όπου ηττήθηκε από τον τελικό νικητή της κατηγορίας, μετά από απίστευτη ατυχία στο τελευταίο λεπτό (κόλλημα και των 2 ρομποτικών παικτών) που μετέτρεψε το προβάδισμα 3-1 της bitbot σε 3-4, με το τελευταίο γκολ να μπαίνει και ο διαιτητής να σφυρίζει το τέλος του ματς.

Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2018: Στην 4η θέση παγκοσμίως δύο ελληνικές ομάδες-9

Η ομάδα bitbot από την Καλαμάτα που έφτασε αήττητη στις 8 καλύτερες ομάδες της τελικής παγκόσμιας κατάταξης

Επιπλέον, η φετινή World Robot Olympiad ανέδειξε και λιλιπούτειους νικητές για την Ελλάδα: Με την 1η θέση τιμήθηκε η ομάδα RoboEinsteins, η οποία συνόδευσε την ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή συμμετέχοντας στην πιλοτική κατηγορία WeDo Challenge (Regular) για μικρές τάξεις δημοτικού.

Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2018: Στην 4η θέση παγκοσμίως δύο ελληνικές ομάδες-10

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή