Με αργούς ρυθμούς η αποσυμφόρηση της Μόριας

Με αργούς ρυθμούς η αποσυμφόρηση της Μόριας

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάτω από 6.000 έπεσε ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που διαμένουν στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια της Λέσβου.

Ειδικότερα, σήμερα Πέμπτη το πρωί, στον καταυλισμό διέμεναν 5.860 άτομα, αφού και οι αφίξεις μειώθηκαν σημαντικά, αλλά και μεγάλος αριθμός μετακινήθηκε στην ενδοχώρα, σε δομές που λειτούργησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Συνολικά, στη Λέσβο σήμερα διαμένουν 7.850 αιτούντες άσυλο. Από αυτούς οι 5.860 στη Μόρια, 1.140 στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ που λειτουργεί ο δήμος και οι υπόλοιποι σε δομές και διαμερίσματα που λειτουργούν με τη φροντίδα μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, σήμερα στη Χίο διαμένουν 1370 αιτούντες άσυλο, ενώ στη Σάμο, όπου και εντοπίζεται αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα, διαμένουν 4.100 αιτούντες άσυλο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή