Έντονες αντιδράσεις για την δεκαετή ποινή φυλάκισης στην καθαρίστρια

Έντονες αντιδράσεις για την δεκαετή ποινή φυλάκισης στην καθαρίστρια

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δικηγόρος της 53χρονης καθαρίστριας που καταδικάστηκε σε δεκαετή φυλάκιση, επειδή πλαστογράφησε το πτυχίο της, για να διοριστεί στο Δημόσιο, κατέθεσε αίτηση αναίρεσης της απόφασης στον Αρειο Πάγο. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δικηγόρος δήλωσε ότι το αίτημα θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και θα κατατεθεί και η αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της ποινής που επέβαλε το Εφετείο.

Με την κίνηση αυτή, ο δικηγόρος της 53χρονης ζητά όπως μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της αναίρεσης από τον Αρειο Πάγο, να ανασταλεί η εκτέλεση της 10ετούς φυλάκισής της,ποινή που επέβαλε το Εφετείο.

Υπενθυμίζεται ότι η 53χρονη καθαρίστρια είχε καταδικασθεί πρωτοδίκως σε 15ετή φυλάκιση ενώ σε δεύτερο βαθμό, η ποινή της μετατράπηκε σε 10 χρόνια, χωρίς αναστολή.

Κύμα αντιδράσεων για την καταδίκη

Στο μεταξύ, συνεχίζονται και σήμερα οι αντιδράσεις για την καταδίκη της 53χρονης, η οποία εργαζόταν ως καθαρίστρια σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου και βρίσκεται ήδη στις φυλακές Θήβας, εκτίωντας την ποινή που της επιβλήθηκε.

Η 53χρονη παρουσίασε πλαστό τίτλο σπουδών της ΣΤ’ τάξης Δημοτικού, ενώ ήταν απόφοιτη της Ε’ τάξης Δημοτικού, όταν διορίστηκε στο Δημόσιο το 1996 μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Χθες, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ και το Σωματείο Καθαριστριών του νομού Μαγνησίας ζήτησαν την αποφυλάκιση της καθαρίστριας, τονίζοντας ότι η γυναίκα συντηρεί μία ολόκληρη οικογένεια, με τον σύζυγο της να είναι ανάπηρος κατά 67%.

Σήμερα, σε σχετική ανακοίνωση προέβη ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας εξήντλησε την αυστηρότητά του απέναντι σε μία φτωχή εργαζόμενη καθαρίστρια» και προσθέτοντας ότι «η απόφαση αυτή προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και πλήττει την εμπιστοσύνη των πολιτών στη δικαιοσύνη».

Σε καταδίκη της απόφασης του δικαστηρίου προέβη και η Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η οποία κάνει λόγο για «τερατώδη ποινή» και για ένα ακόμα κρούσμα «μίας μόνιμης παθογένειας της ποινικής δικαιοσύνης», την απουσία ελέγχων σε δικαστές για υπερβολική αυστηρότητα στην επιβολή των ποινών.

Σταύρος Θεοδωράκης: Σαν δεν ντρεπόμαστε

«Γιατί μόνο 10 χρόνια; Γιατί όχι ισόβια; Και εξοστρακισμός, για να μη μολύνει την αγγελική μας κοινωνία. Ακούς εκεί; Να είναι της 5ης Δημοτικού και να εμφανίζεται της 6ης; Που ζει; Σε μια χώρα χωρίς κανόνες; Σαν δεν ντρεπόμαστε – αυτό πάει στους άλλους, όχι στην #καθαρίστρια», έγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στο twitter.

 

 

 

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή