Η 53χρονη καθαρίστρια δηλώνει: «Ηθελα μια καλύτερη ζωή για τα παδιά μου»

Η 53χρονη καθαρίστρια δηλώνει: «Ηθελα μια καλύτερη ζωή για τα παδιά μου»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ντρέπομαι αλλά ήθελα τα παιδιά μου να έχουν μία ζωή καλύτερη από τη δική μου», δηλώνει μέσα από τη φυλακή η γυναίκα που έχει καταδικαστεί σε δέκα χρόνια φυλάκιση επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού προκειμένου να προσληφθεί ως καθαρίστρια.

«Ντρέπομαι αλλά ήθελα τα παιδιά μου να έχουν μια καλύτερη ζωή από τη δική μου. Έτρεμε η ψυχή μου μη μεγαλώσουν σε ίδρυμα όπως εγώ», δηλώνει στην εφημερίδα Ταχυδρόμος της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η έγκλειστη γυναίκα  δηλώνει την ευγνωμοσύνη της για το κύμα συμπαράστασης που έχει εισπράξει και λέει πως ελπίζει να αποφυλακιστεί σύντομα. 

Η 53χρονη γυναίκα που εργαζόταν σε σχολείο του Βόλου, είχε παραχαράξει το απολυτήριο δημοτικού ενώ είχε φτάσει μόνο μέχρι την Έ Τάξη, για να διοριστεί στο δημόσιο. Το δικαστήριο Λάρισας την καταδίκασε σε 10 χρόνια κάθειρξη για πλαστογραφία και απάτη.

Από εκείνη τη στιγμή βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση στις φυλακές της Θήβας, σημειώνει η εφημερίδα.

Χθες η υπόθεση της 53χρονης προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός  ήδη ζήτησε να διαβιβαστεί  η απόφαση του Δικαστηρίου, προκειμένου να  τη μελετήσει  για να κινηθούν οι διαδικασίες  της αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης.

Παράλληλα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με πληροφορίες,  θα  μελετήσει  όλα τα στοιχεία της απόφασης για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την επίμαχη απόφαση.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές πάντως, οι συνήγοροι της κατηγορούμενης ενόψει του δικονομικού περιθωρίου για την άσκηση αναίρεσης αναμένεται να προχωρήσουν και στην υποβολή αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής των δέκα ετών και το αίτημά τους μπορεί να εισαχθεί άμεσα προς συζήτηση  στο Πενταμελές εφετείο της Λάρισας με τη δυνατότητα να κριθεί η αποφυλάκιση της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή