Διεθνές συνέδριο στην Αθήνα για τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Διεθνές συνέδριο στην Αθήνα για τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεθνές συνέδριο – από  σήμερα και μέχρι την Κυριακή – διεξάγεται στην Αθήνα για τον θεσμό του ευρωπαίου εισαγγελέα, με την παρουσία ανώτατων δικαστικών και  εισαγγελικών λειτουργών από  διάφορα κράτη της Ευρώπης.

 Το συνέδριο διοργανώνει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου  με τη συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς και της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης. 

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να συμμετέχουν  μεταξύ άλλων Γενικοί και Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς από την Ευρώπη ,ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος  της Eurojust, εκπρόσωπος  της Διεθνούς Ένωσης Εισαγγελέων  καθώς και εκπρόσωποι  από εισαγγελικές αρχές Τμημάτων Διεθνούς Συνεργασίας.  

Οι θεματικές του Συνεδρίου αφορούν: 

• τη Δομή, την Οργάνωση και τις Εξουσίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, 

• τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας με την OLAF και την EUROJUST, 

• το συντονιστικό ρόλο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στην υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας από τα Σώματα και τις Υπηρεσίες Επιθεώρησης και Ελέγχου, 

• το ρόλο της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς στην καταπολέμηση της απάτης σε βάρος του Εθνικού και του Ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, 

• την Εκπαίδευση του προσωπικού της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή