Κακοκαιρία μέχρι και την Πέμπτη φέρνει η «Πηνελόπη»

Κακοκαιρία μέχρι και την Πέμπτη φέρνει η «Πηνελόπη»

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που προκαλεί το βαρομετρικό χαμηλό «Πηνελόπη», με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 09:00 το πρωί της Δευτέρας, να καταγράφονται κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας μας.

Κακοκαιρία μέχρι και την Πέμπτη φέρνει η «Πηνελόπη»-1

Κακοκαιρία έως και την Πέμπτη

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, η «Πηνελόπη», το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο σχηματίζεται στην περιοχή της Ιταλίας, θα κινηθεί αργά προς τα ανατολικά μέσα στις επόμενες ημέρες.

Κακοκαιρία μέχρι και την Πέμπτη φέρνει η «Πηνελόπη»-2

Έτσι, κακοκαιρία αναμένεται να επικρατήσει έως και την Πέμπτη 29/11/2018, με σημαντικά ύψη βροχόπτωσης σε αρκετές περιοχές της χώρας, ικανά να προκαλέσουν προβλήματα, και παροδικές χιονοπτώσεις, αρχικά στα ορεινότερα ηπειρωτικά τμήματα και προς τα μέσα της εβδομάδας σε περιοχές της βόρειας κυρίως χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Αναλυτικότερα, σήμερα, Δευτέρα η «Πηνελόπη» θα επηρεάσει ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι ισχυρότερες στα κεντρικά, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Δυτική Ελλάδα, στο Ανατολικό Αιγαίο, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη.

Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στα επίπεδα της Κυριακής, ενώ στα πελάγη θα πνέουν  άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις 6 με 7 μποφόρ.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τις θερμοκρασίες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Κακοκαιρία μέχρι και την Πέμπτη φέρνει η «Πηνελόπη»-3

Ο καιρός την Τρίτη

Την Τρίτη βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στο Ανατολικό Αιγαίο, φαινόμενα τα οποία σταδιακά θα ενταθούν και θα επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας. Χιόνια θα πέσουν κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ στα πελάγη θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις 6-7 μποφόρ.

Ο καιρός την Τετάρτη

Την Τετάρτη παροδικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και πάλι σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά στα ορεινά, σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο και προς το βράδυ πιθανότατα σε περιοχές της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν σταδιακή πτώση στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στο Αιγαίο όπου θα επικρατήσουν πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 9 μποφόρ.

Ο καιρός την Πέμπτη

Την Πέμπτη, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, κακοκαιρία θα επικρατήσει κυρίως στην κεντρική, ανατολική και νότια χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και την επικράτηση πολύ θυελλωδών βοριάδων στα ανατολικά και στο Αιγαίο όπου οι εντάσεις τους θα φτάνουν και τα 10 μποφόρ.

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή