Κατάληψη στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Θεσσαλονίκης για το κτιριακό πρόβλημα

Κατάληψη στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Θεσσαλονίκης για το κτιριακό πρόβλημα

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Λυκείου Θεσσαλονίκης στους Αμπελόκηπους, με αίτημα τη στέγαση του σχολείου σε ενιαίο κτίριο με το Γυμνάσιο.

«Έχοντας εξαντλήσει κάθε πιθανή νόμιμη οδό για την επίλυση του προβλήματος αποφασίστηκε η κατάληψη του κτιρίου του Λυκείου», αναφέρεται σε απόφαση της συνέλευσης του δεκαπενταμελούς συμβουλίου των μαθητών, που έχει τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές ζητούν τη λήψη απόφασης για «την άμεση μετακίνηση του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης σε ένα κτίριο, το οποίο θα πληροί τις ανάγκες των γενικών και καλλιτεχνικών μαθημάτων, την επίδοση στη Διεύθυνση του Σχολείου του ποσού των 300.000 ευρώ, όπως μας έχουν υποσχεθεί, για την κάλυψη των βασικών αλλά και των ιδιαίτερων λειτουργικών μας αναγκών μέχρι την τελική μετακίνηση του Σχολείου, τη διατήρηση τόσο των λεωφορείων του Σχολείου – καθώς οι σκέψεις για κατάργησή τους το υποβαθμίζουν σε σχολείο γειτονιάς- όσο και των Καλλιτεχνικών Επιτροπών των Καλλιτεχνικών Σχολείων».

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στα αιτήματα των μαθητών για «ένα πρόβλημα που χρονίζει και που διαπλεκόμενες δυνάμεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και της εκκλησίας για τους δικούς τους λόγους, εμποδίζουν τη λύση του και χρησιμοποιούν αυτή τη μη λύση -που οι ίδιοι προκαλούν- για να εγκαλούν την κυβέρνηση για ψεύτικες υποσχέσεις».

«Σε μια εποχή που η ακροδεξιά προσπαθεί να κάνει δυναμική επανεμφάνιση και μάλιστα χρησιμοποιώντας σχολεία και μαθητές για αυτό, αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο η χρησιμότητα αυτών των σχολείων που μέσω της τέχνης αλλά και της φυσιογνωμίας τους έχουν καταφέρει να αποβάλλουν από τις σχολικές αίθουσες τον ρατσισμό, το μπούλινγκ, τα ναρκωτικά, την μαθητική παραβατικότητα, και να αποτελούν ισχυρό φράγμα ενάντια στον φασισμό και τη νεοναζιστική πρόκληση. Υποστηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των μαθητών και συμπαραστεκόμαστε σ’ αυτήν τη διαφορετική κατάληψη από τη στιγμή μάλιστα που η υποστήριξη της καλλιτεχνικής παιδείας και η δημιουργία και άλλων καλλιτεχνικών σχολείων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στον χώρο του Γυμνασίου αύριο το απόγευμα θα συνέλθει η Ολομέλεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Στο πλευρό των μαθητών τάσσεται και το σωματείο καθηγητών χορού, αναφέροντας πως «η στέγαση σε ενιαίο κτίριο του Γυμνασίου και Λυκείου είναι δεκαπενταετές αίτημα τόσο διότι ο διαμελισμός του σχολείου σε δύο κτήρια έχοντας έναν Διευθυντή και κοινούς καθηγητές υποβιβάζει το έργο και την εύρυθμη λειτουργία του, όσο και γιατί οι κτιριακές υποδομές είναι ακατάλληλες για τα καλλιτεχνικά μαθήματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή