Κατάσχεση λαθραίου φορτίου τσιγάρων από τον Σ.Δ.Ο.Ε. στον Πειραιά

Κατάσχεση λαθραίου φορτίου τσιγάρων από τον Σ.Δ.Ο.Ε. στον Πειραιά

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική επιτυχία πραγματοποίησε την Τρίτη το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής σε συνεργασία με το Γ΄ Τελωνείο Εισαγωγής Πειραιά.

Συγκεκριμένα, κατόπιν έρευνας υπαλλήλων του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, στοχοποιήθηκε εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι Ρότι της Γεωργίας με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, στο οποίο έφθασε τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα φορτωτικά έγγραφα του εμπορευματοκιβωτίου (Bill of Lading), παραλήπτης του φορτίου ήταν εταιρεία με έδρα στα Σκόπια, είχε δε ως δηλωθέν εμπόρευμα «1610 πακέτα laminate» και τελικό σταθμό εκφόρτωσης το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια,  κατόπιν αιτήματος του Σ.Δ.Ο.Ε., το εμπορευματοκιβώτιο δεσμεύτηκε στο λιμάνι του Πειραιά τη Δευτέρα.

Την επόμενη, κλιμάκιο υπαλλήλων του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, ύστερα από την καθοριστική συμβολή του σκύλου-ανιχνευτή της υπηρεσίας «Diablo», πραγματοποίησε φυσικό έλεγχο στο εμπορευματοκιβώτιο και διαπίστωσε πως αντί για το δηλωθέν εμπόρευμα περιείχε μεγάλες ποσότητες λαθραίων καπνικών. Διαπιστώθηκε δε, η ύπαρξη δύο αρχικώνσειρών με το πραγματικό δηλωθέν εμπόρευμα, ενώ το υπόλοιπο κιβώτιο ήταν γεμάτο με λαθραία τσιγάρα.

Η τακτική αυτή είναι γνωστή με την ορολογία «Τάπα» και χρησιμοποιείται από τους λαθρέμπορους τσιγάρων, προκειμένου να δυσχεράνουν το έργο των ελεγκτικών αρχών.

Ειδικότερα, στον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι το εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 12.500.000 τεμάχια τσιγάρων μάρκας «President Slims». Οι διαφυγόντες δασμοί και λοιποί φόροι ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 2.600.526,47 € .

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή