ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατολισθήσεις βράχων από την ισχυρή βροχόπτωση στη Λέσβο (φωτογραφίες)

katolisthiseis-vrachon-apo-tin-ischyri-vrochoptosi-sti-lesvo-fotografies-2286214

Μεγάλες ζημιές σε σπίτια αλλά και στο οδικό δίκτυο προκάλεσαν στη Λέσβο οι καταρρακτώδεις βροχές το βράδυ της Τετάρτης με τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να καλούνται να απεγκλωβίσουν πολλούς ανθρώπους που κινδύνευσε η ζωή τους.

Ειδικότερα, οι Πυροσβέστες κατάφεραν να διασώσουν μια γυναίκα που παγιδεύτηκε στο αυτοκίνητό της αλλά και τον ιερέα του Παλαιοκήπου που εγκλωβίστηκε μέσα στο σπίτι του το οποίο πλημμύρισε. Αίσιο τέλος είχε και η περιπέτεια μίας οικογένειας επίσης στον Παλαιόκηπο που τα μέλη της είχαν εγκλωβιστεί από το νερό μέσα στο σπίτι τους και οι πυροσβέστες τους έβγαλαν έξω με ασφάλεια.

Σε ό,τι αφορά τις υλικές ζημιές, σύμφωνα με τα πρώτα μέχρι στιγμής στοιχεία, καταστράφηκε τμήμα του οδοστρώματος στον κάμπο της Γέρας και συγκεκριμένα στην είσοδο του χωριού Παλαιόκηπος από την υπερχείλιση ποταμού.

Επίσης, ζημιές έχουν αναφερθεί στο χωριό Πλαγιά στην περιοχή του Πλωμαρίου, ενώ έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις βράχων στην περιοχή Καβάκι στον δρόμο μεταξύ Πέτρας και Μολύβου στη βόρεια Λέσβο.

katolisthiseis-vrachon-apo-tin-ischyri-vrochoptosi-sti-lesvo-fotografies0

katolisthiseis-vrachon-apo-tin-ischyri-vrochoptosi-sti-lesvo-fotografies2

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, lesvosnews & Πηγή βίντεο: LesvosPost