Κατολισθήσεις βράχων από την ισχυρή βροχόπτωση στη Λέσβο (φωτογραφίες)

Κατολισθήσεις βράχων από την ισχυρή βροχόπτωση στη Λέσβο (φωτογραφίες)

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλες ζημιές σε σπίτια αλλά και στο οδικό δίκτυο προκάλεσαν στη Λέσβο οι καταρρακτώδεις βροχές το βράδυ της Τετάρτης με τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να καλούνται να απεγκλωβίσουν πολλούς ανθρώπους που κινδύνευσε η ζωή τους.

Ειδικότερα, οι Πυροσβέστες κατάφεραν να διασώσουν μια γυναίκα που παγιδεύτηκε στο αυτοκίνητό της αλλά και τον ιερέα του Παλαιοκήπου που εγκλωβίστηκε μέσα στο σπίτι του το οποίο πλημμύρισε. Αίσιο τέλος είχε και η περιπέτεια μίας οικογένειας επίσης στον Παλαιόκηπο που τα μέλη της είχαν εγκλωβιστεί από το νερό μέσα στο σπίτι τους και οι πυροσβέστες τους έβγαλαν έξω με ασφάλεια.

Σε ό,τι αφορά τις υλικές ζημιές, σύμφωνα με τα πρώτα μέχρι στιγμής στοιχεία, καταστράφηκε τμήμα του οδοστρώματος στον κάμπο της Γέρας και συγκεκριμένα στην είσοδο του χωριού Παλαιόκηπος από την υπερχείλιση ποταμού.

Επίσης, ζημιές έχουν αναφερθεί στο χωριό Πλαγιά στην περιοχή του Πλωμαρίου, ενώ έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις βράχων στην περιοχή Καβάκι στον δρόμο μεταξύ Πέτρας και Μολύβου στη βόρεια Λέσβο.

Κατολισθήσεις βράχων από την ισχυρή βροχόπτωση στη Λέσβο (φωτογραφίες)-1
Κατολισθήσεις βράχων από την ισχυρή βροχόπτωση στη Λέσβο (φωτογραφίες)-2

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, lesvosnews & Πηγή βίντεο: LesvosPost

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή