Ενα εικοσιτετράωρο με την ηθοποιό Ταμίλα Κουλίεβα

Ενα εικοσιτετράωρο με την ηθοποιό Ταμίλα Κουλίεβα

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

08.00-09.30

Αν και ο ύπνος, πρέπει να σας εξομολογηθώ, είναι μία από τις αγαπημένες μου δραστηριότητες, όταν δεν έχω κάποιο ειδικό πρωινό γύρισμα, ξυπνάω γύρω στις οκτώ, με δυο μάτια να είναι καρφωμένα επάνω μου. Η Μπουμπού, η γάτα μου, που κοιμάται πιο πολύ από εμένα, γουργουρίζει και μου τραβάει το σεντόνι για να της βάλω να φάει. Το πρωινό ξύπνημα σχεδόν πάντα με βρίσκει ανέτοιμη και λειτουργώ κάπως περίεργα μέχρι τελικά να ξυπνήσω. Ας πούμε, πριν από οτιδήποτε, μπορώ να βάλω τα γάντια και να πλύνω τα πιάτα που υπάρχουν στον νεροχύτη, έτσι χωρίς λόγο και αιτία ή να βγω για να ποτίσω τα λουλούδια… Είναι η «διαδρομή» μου από τη θαλπωρή της νύχτας στη δροσιά της μέρας. Μετά κάνω τα αυτονόητα, πλένομαι, κ.λπ. Ετοιμάζω πάντα ένα καλό πρωινό. Το πρωινό είναι ίσως η βασική μου διατροφή και μου έχει μείνει από τα παιδικά μου χρόνια. Κατά τη διάρκεια μπορεί να ανοίξω τον υπολογιστή και να ακούσω κάποια διάλεξη για διάφορα θέματα που με απασχολούν κατά καιρούς. Μουσική δεν βάζω, εκτός αν ήδη υπάρχει στον χώρο.

 

10.00-11.00

Κάνω γιόγκα, είναι για μένα εκτός από άσκηση και η ώρα κατά την οποία πραγματικά ξυπνάω. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ενεργοποιείται όλο μου το σύστημα. Πολλές φορές κατά τη διάρκεια κάποιας άσκησης, περνούν από το μυαλό μου αστραπιαία πολλά από τα πράγματα που θέλω ή πρέπει να κάνω πολλές φορές άναρχα. Είναι ίσως γιατί χαλαρώνει και το μυαλό μαζί με το σώμα μου.

 

11.00-18.00

Τρέχω με ένα μήλο και τον καφέ μου στο γύρισμα. Στο αμάξι, αντί για μουσική, τις περισσότερες φορές ακούω τα λόγια που έχω ηχογραφήσει και τα επαναλαμβάνω. Είναι ένα είδος διαστροφικού διαλογισμού που κάνω σε σχέση με την εκμάθηση του κειμένου, αλλά και συγκέντρωσης σιγά σιγά σε μια διαφορετική σχέση με την πραγματικότητα. Από την ηρεμία του εαυτού μου στο «μελίσσι» του πλατό. Ολα κινούνται σε διαφορετικούς ρυθμούς πια. Μακιγιάζ, ρούχα, φώτα, πλάνο, συνήθως εκεί μαθαίνω και τα νέα του κόσμου. Οι άνθρωποι στο γύρισμα είναι πολλοί και ξέρουν τα πάντα, τα πολιτικά, τα κοινωνικά, τα επαγγελματικά νέα, σαν ένα ζωντανό οικουμενικό site.

 

18.00-19.00

Στο αυτοκίνητο που περνάω αρκετές ώρες! Ξανά τα λόγια της παράστασης στο θέατρο, καφές, λόγια, καφές, λόγια…

19.00-23.00

Πρόβα στο θέατρο. Στο θέατρο η ατμόσφαιρά είναι διαφορετική… Δεν υπάρχει στην πρόβα το άγχος να προλάβεις κάτι. Το άγχος και η ένταση θα έρθουν με τις γενικές. Στην πρόβα στο θέατρο δεν μεσολαβεί σειρά τεχνικών θεμάτων που έχουν να κάνουν με την κατάκτηση κάποιου αποτελέσματος, στο θέατρο είσαι μέρος μιας διαδικασίας προσωπικής και συνολικής. Είναι σαν να γράφεις σε ένα λευκό χαρτί και να σβήνεις καθημερινά λέξεις, να αλλάζεις παραγράφους, σημεία στίξης. Είσαι μέρος μιας «εν δυνάμει» κατάστασης, που θα ολοκληρωθεί κάποια στιγμή. Λίγο μετά την πρεμιέρα. Γιατί και τότε ακόμα δεν είσαι ο χαρακτήρας που υποδύεσαι ή, για την ακρίβεια, είσαι ο χαρακτήρας γεμάτος τρακ!

 

00.00-01.00

Επιστροφή στο σπίτι. Βάζω οπωσδήποτε πλυντήριο! Μπορεί να πάθω νευρικό κλονισμό αν δεν ακούω τον ήχο του. Ετοιμάζω τις σκηνές της επόμενης μέρας, πίνω ένα ζεστό τσάι, ένα  μπάνιο και λίγο διάβασμα, λογοτεχνία, είναι ένας τρόπος να αδειάσει το μυαλό μου το διάβασμα. Κοιμάμαι συνήθως με τα γυαλιά… Μπιπ μπιπ, τα ρούχα πλύθηκαν. Τα απλώνω! Με βροχή, με χιόνια δεν μ’ απασχολεί! Τότε ηρεμώ…

Κοιμάμαι κι ο ύπνος δεν μου φτάνει… Πολλές φορές νομίζω πως όλα αυτά είναι ένα όνειρο… Δεν θα τα καταφέρω ποτέ να γίνω σαν την Μπουμπού, που κοιμάται 18 ώρες το 24ωρο… Τι όνειρα να βλέπει άραγε τόσες ώρες!

​​Η Ταμίλα Κουλίεβα πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Εγκλημα στο Orient Express», που θα ανεβεί στο θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη», και στην τηλεοπτική σειρά «Γυναίκα χωρίς όνομα», που προβάλλεται στον ΑΝΤ1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή