ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες προσλήψεις στο Δημόσιο εντός του 2019

Νέες προσλήψεις στο Δημόσιο εντός του 2019

Την πρόσληψη συνολικά 15.757 μονίμων δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2019 προανήγγειλε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Σε συνέντευξή της (News 24/7) η υπουργός διευκρίνισε ότι 8.000 προσλήψεις θα προκύψουν από την εφαρμογή του κανόνα 1:1 (σ.σ.: μία πρόσληψη προς μία αποχώρηση), ο οποίος τίθεται σε ισχύ με το νέο έτος. Οι συγκεκριμένες προσλήψεις θα καλύψουν ανάγκες στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, στην Αυτοδιοίκηση, καθώς και σε κοινωνικές υποδομές. Επίσης, θα γίνουν 3.257 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», για τις οποίες, όπως επεσήμανε η υπουργός, έχει κατοχυρωθεί η χρηματοδότησή τους, καθώς και 4.500 στην Ειδική Αγωγή, «ώστε να πάψουν τα συγκεκριμένα σχολεία να είναι παραμελημένα».

Στις 15.700 προσλήψεις πρέπει να προστεθούν και 8.166 μόνιμες θέσεις, για τις οποίες διενεργήθηκε ο διαγωνισμός 3Κ/2018 και αφορούν την καθαριότητα των δήμων. Οι συγκεκριμένες προσλήψεις, επίσης, εξαιρούνται από τον κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων και, παρά το γεγονός ότι θα υλοποιηθούν το 2019, «πιστώνονται» στο 2018.

Εν τω μεταξύ, χθες το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε και επίσημα την κατάθεση, σε σύντομο χρονικό διάστημα, νομοθετικής ρύθμισης με την οποία θα παρατείνονται οι συμβάσεις των ήδη εργαζομένων βάσει των προσωρινών πινάκων. Αιτία για την κίνηση αυτή του υπουργείου είναι ότι, παρά τις δεσμεύσεις του ΑΣΕΠ για έκδοση των οριστικών πινάκων μέχρι το τέλος του μηνός, διαφαίνεται περαιτέρω καθυστέρηση.