Κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού: Ελεύθεροι υπό περιορισμούς 7 κατηγορούμενοι

Κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού: Ελεύθεροι υπό περιορισμούς 7 κατηγορούμενοι

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις απολογίες κατηγορουμένων που τους αποδίδεται περιφερειακός ρόλος στις δραστηριότητες των φερόμενων ως λαθρεμπόρων χρυσού συνεχίζεται από το πρωί η διαδικασία της λογοδοσίας ενώπιον της ανακρίτριας.

Ήδη έχουν απολογηθεί και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, επτά κατηγορούμενοι. Η πλειονότητα των κατηγορουμένων φέρεται να αρνείται κάθε παράνομη διάσταση στην εμπλοκή τους στην υπόθεση με τον θεωρούμενο ως εκ των βασικών κατηγορουμένων ενεχυροδανειστή, όχι μόνο να αρνείται όσα του αποδίδονται αλλά και να αμφισβητεί την κύρια κατηγορία της λαθρεμπορίας.

Ο ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, ο οποίος θα απολογηθεί την Κυριακή το πρωί, ισχυρίζεται μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια ότι δεν τίθεται καν θέμα λαθραίας εξαγωγής χρυσού καθώς «στις εξαγωγές χρυσού από την Ελλάδα προς μη κοινοτικές χώρες, όπως η Τουρκία, δεν επιβάλλεται Φ.Π.Α. ή άλλη επιβάρυνση, και συνεπώς το ελληνικό δημόσιο δεν έχασε ούτε ένα ευρώ από χρυσό που εξήχθη είτε νόμιμα είτε παράνομα».

Με δήλωση που εξέδωσε ο συνήγορος του ενεχυροδανειστή, αναφέρει επίσης πως ο εντολέας του δεν εμπλέκεται σε καμία παράνομη δραστηριότητα και πως οι εξαγωγές χρυσού που προέβαινε ήταν απολύτως νόμιμες και γίνονταν μέσω του αεροδρομίου με όλα τα απαραίτητα παραστατικά.

Ο κ. Κούγιας τονίζει επίσης πως «η αναφορά του ονόματος του εντολέως μας δεν οφείλεται σε κάποια δική του παραβατική συμπεριφορά, αφού τέτοια δεν υπήρξε, αλλά στο ότι ορισμένα πρόσωπα, με τα οποία συνεργαζόταν για τη νόμιμη εξαγωγή χρυσού, φέρονται ότι είχαν αναπτύξει παράλληλη δραστηριότητα συγκέντρωσης και εξαγωγής χρυσού με παράνομο τρόπο, χωρίς όμως ο εντολέας μας να έχει οποιαδήποτε γνώση, ανάμιξη ή ωφέλεια από αυτή την παράλληλη δραστηριότητα».

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή