Αθώος δηλώνει ο ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού (βίντεο)

Αθώος δηλώνει ο ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού (βίντεο)

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αθώος για την εμπλοκή του στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού δηλώνει ο ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, ο οποίος κατηγορείται ως ένας από τους εγκεφάλους της μαφίας.

«Είμαι αθώος, οι κατηγορίες εις βάρος μου θα καταρρεύσουν», ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν έχω εμπλοκή με την παράνομη εξαγωγή χρυσού. Εγώ μπλέχτηκα επειδή συνεργαζόμουν με τους Τούρκους. Επειδή με το λεωφορείο έφευγαν και δικές μου βαλίτσες με χρυσό», σημειώνει.

«Τα δικά μου», προσθέτει, «ήταν όλα νόμιμα, θα αποδειχθεί μόλις έρθουν τα παραστατικά των συναλλαγών».

Ο ΣΚΑΪ εντόπισε το υπερπολυτελές γιοτ που διέθετε ο ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων και το οποίο είναι άνω των 20 μέτρων.

Σε έναν διάλογο του ενεχυροδανειστή με φερόμενο ως συνεργό του, του περιγράφει ότι το σκάφος του κόστισε τζάμπα, μόλις 360.000 ευρώ με τις ανακαινίσεις.

«Δεν είναι λεφτά αυτά, δεν είναι λεφτά για αυτό το σκάφος σου λέω… Με επτά κατοστάρικα τέτοιο πράγμα δεν βρίσκεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων.

Σε βίντεο – ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας που αποκαλύπτει ο ΣΚΑΪ γίνεται εμφανής και η διαδικασία μεταφοράς του χρυσού στην Κωνσταντινούπολη από τις δύο εγκληματικές ομάδες, πάντα με το ίδιο τουριστικό λεωφορείο, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Κωνσταντινούπολη και αντίστροφα.

Η αμοιβή των δύο οδηγών ήταν 120 ευρώ για κάθε κιλό χρυσού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή