Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου θα «ανάψει» το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα

Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου θα «ανάψει» το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα γιορτινά της φοράει η Αθήνα για 36 ημέρες στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου Αθηναίων. Με μορφές αγγέλων να κατακλύζουν την πόλη η Αθήνα κι οι γειτονιές της ετοιμάζονται να υποδεχτούν το 2019 με πλήθος μουσικών εκδηλώσεων, θεατρικών παραστάσεων, προβολών κι εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

«Περισσότερες από 230 εκδηλώσεις που θα είναι εντελώς δωρεάν μεταμορφώνουν την Αθήνα, το κέντρο και τις γειτονιές της σε πόλη των αγγέλων. Ήδη από προχθές και για 36 μέρες η πόλη γεμίζει μουσική» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Αθηνών, για την ανακοίνωση του εορταστικού προγράμματος.

Τα σύμβολα που κοσμούσαν πέρσι την πόλη, θα τοποθετηθούν και φέτος σε επιλεγμένα σημεία: Το Δέντρο με πεταλούδες στην Κοραή, το Βαρέλι στον 'Αγιο Παντελεήμονα, το Δέντρο Νέον πλατεία Αυδή, η Λέξη Όνειρο στο Μοναστηράκι, 6 φιγούρες στην Τριλογία, το Φωτεινό φεγγάρι στο Αστεροσκοπείο, το Καράβι στην πλατεία Αιγύπτου, η Λέξη Αθήνα στο πάρκο Ελευθερίας, η Φάτνη στην Αγία Φωτεινή Ιλισσού.

Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου θα «ανάψει» το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα-1

Και φέτος το καλλιτεχνικό πρόγραμμα υπογράφει η ομάδα των Γιάννη Κακλέα, Φρόσω Λύτρα και Μανώλη Παντελιδάκη.

Αναλυτικότερα, το επίσημο έναυσμα έναρξης των γιορτών θα δοθεί, την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στις 19.00, από τον Γιώργο Καμίνη στην Πλατεία Συντάγματος, όπου υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου Αθηναίων, της Παιδικής Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Αθηνών θα φωταγωγηθεί η πόλη και θα λάμψει το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου θα «ανάψει» το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα-2

Η εορταστική βραδιά θα συνεχιστεί με την Πέννυ Μπαλτατζή και την Athens Big Band, αλλά και το χορευτικό δρώμενο «Άγγελοι στην πόλη».

Η 21η Δεκεμβρίου, η μεγαλύτερη νύχτα του έτους , θα εορταστεί με μία «ηλεκτρονική γιορτή» με τον Κωνσταντίνο Βήτα, στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Από τις 22-30 Δεκεμβρίου πλήθος μουσικών εκδηλώσεων θα λάβουν χώρα στο Σύνταγμα, με αποκορύφωματο Glasshouse, το αγαπημένο μουσικό project που πραγματοποιείται στις 29 και 30 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με την Ολλανδική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Επιπλέον, το Μοναστηράκι μεταμορφώνεται σε πίστα για ατέλειωτο χορό, από τις 22 Δεκεμβρίου. Χορευτικές ομάδες μετατρέπουν την πιο ζωντανή και πολύχρωμη πλατεία στη μεγαλύτερη χορευτική σκηνή με swing και πολύ rock ‘n' roll.

Πρωτοχρονιά στο Θησείο

Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου θα «ανάψει» το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα-3

Στις 31 Δεκεμβρίου, την αυλαία θα ανοίξει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, στο Θησείο.

Οικοδεσπότης της γιορτινής βραδιάς θα είναι ο ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Στη συνέχεια σειρά έχει η Χριστίνα Μαξούρη σε ένα πολύ ιδιαίτερο μουσικό πρόγραμμα, ενώ θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με την Κατερίνα Κούκα και τον Θέμη Καραμουρατίδη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή