Έλληνας μαθητής της Β’ Γυμνασίου διακρίθηκε σε διεθνή επιστημονικό διαγωνισμό

Έλληνας μαθητής της Β’ Γυμνασίου διακρίθηκε σε διεθνή επιστημονικό διαγωνισμό

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική επιτυχία για την Ελλάδα στον διεθνή επιστημονικό διαγωνισμό «Molecular Frontiers Inquiry Prize».  Είναι ο πρώτος διεθνής διαγωνισμός που επιβραβεύει μαθητές και μαθήτριες για τη διατύπωση ερωτημάτων που εμπλουτίζουν τη μάθηση και ενθαρρύνουν την περιέργεια και τη δημιουργικότητα.

Ο 13χρονος Παύλος-Ρωμανός Μπέρτσος, μαθητής της Β’ Γυμνασίου στη Σχολή Μωραίτη, απέσπασε διάκριση, η οποία απονέμεται μία φορά τον χρόνο σε πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια ηλικίας μέχρι 17 ετών από όλο τον κόσμο.

Η ερώτηση του 13χρονου μαθητή ήταν, «γιατί τα καρκινικά κύτταρα δεν γερνούν όπως τα υπόλοιπα κύτταρα του οργανισμού».

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο του συμποσίου «Molecular Puzzles of Life» στο MIT στη Βοστώνη. Το συμπόσιο παρακολούθησαν νομπελίστες και διακεκριμένοι επιστήμονες από διάφορες χώρες.

Από τη Σχολή Μωραΐτη συμμετείχε στο συμπόσιο η κ. Elizabeth Ball, καθηγήτρια Βιολογίας και Deputy ΙΒ Coordinator, με ομιλία για τη σημασία των ερωτήσεων στον εμπλουτισμό της μαθησιακής διαδικασίας. Στην ομιλία της μετέφερε τις ερωτήσεις που διατύπωσαν μαθητές του σχολείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή