Ένταση με κουκουλοφόρους στη Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης, μετά την πορεία για τον Α. Γρηγορόπουλο

Ένταση με κουκουλοφόρους στη Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης, μετά την πορεία για τον Α. Γρηγορόπουλο

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, η πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στη Θεσσαλονίκη. Ομάδα διαδηλωτών αποκόπηκε λίγο πριν από το τέλος της πορείας, μπήκε μέσα στα πανεπιστήμια και άρχισε να ρίχνει μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, δημιουργώντας την ίδια στιγμή και οδοφράγματα με κάδους στους οποίους έβαλε φωτιά.

Η πορεία ολοκληρώθηκε στην Καμάρα, αλλά κουκουλοφόροι που έχουν μπει στη Φιλοσοφική, έχουν κλείσει με κάδους το δρόμο μπροστά στην Εθνικής Αμύνης και πετούν μολότοφ και πέτρες, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να «απαντούν» με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά.

Η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στη διασταύρωση Εγνατίας με Εθνικής Αμύνης, όπως και στην Αγίου Δημητρίου, στο ύψος των νεκροταφείων.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Καμάρα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης. Ένταση δημιουργήθηκε μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ, όπως και στο Τουρκικό προξενείο. 

Επίσης, κατά μήκος της οδού Αγίου Δημητρίου και Ιασωνίδου αναποδογύρισαν κάδους σκουπιδιών και τους έβαλαν φωτιά, ενώ πέταξαν πέτρες σε υποκαταστήματα τραπεζών και άλλα καταστήματα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή