ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανάβει απόψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα

anavei-apopse-to-christoygenniatiko-dentro-sto-syntagma-2288433

Αν και η Αθήνα έχει ήδη στολιστεί και οι κεντρικοί δρόμοι έχουν φωταγωγηθεί, η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων θα σηματοδοτηθεί απόψε το βράδυ, με την επίσημη φωταγώγηση και του χριστουγεννιάτικου δένδρου στην πλατεία Συντάγματος. 

Μετά από μέρες στησίματος, μπήκε στην κορυφή του δέντρου και το αστέρι και όλα πλέον είναι έτοιμα για την αντίστροφη μέτρηση για την φωταγώγηση.

anavei-apopse-to-christoygenniatiko-dentro-sto-syntagma0

Το επίσημο έναυσμα έναρξης των γιορτών θα δοθεί στις 19.00, από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη,  υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου και της Παιδικής Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Αθηνών. 

anavei-apopse-to-christoygenniatiko-dentro-sto-syntagma2

Η εορταστική βραδιά θα συνεχιστεί με την Πέννυ Μπαλτατζή και την Athens Big Band, αλλά και το χορευτικό δρώμενο «Άγγελοι στην πόλη», το οποίο είναι και το κεντρικό θέμα του φετινού στολισμού της πρωτεύουσας. 

Κορυφαία εκδήλωση στο Σύνταγμα θα είναι το GlassHouse, το μουσικό project που πραγματοποιείται στις 29 και 30 Δεκεμβρίου σε συνεργασία με την ολλανδική πρεσβεία στην Αθήνα. Ραδιοφωνικοί παραγωγοί και dj θα δίνουν τον παλμό, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

anavei-apopse-to-christoygenniatiko-dentro-sto-syntagma4

Η αλλαγή του χρόνου θα γίνει στο Θησείο και οικοδεσπότης της βραδιάς θα είναι ο ηθοποιός Β. Χαραλαμπόπουλος, ενώ το 2019 θα υποδεχθούν με τραγούδια τους η Κατερίνα Κούκα και ο Θ. Καραμουρατίδης. 

Συνολικά, θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 230 χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και δράσεις που επιμελούνται ο ΟΠΑΝΔΑ και η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.